Starity

James Cameron lopta a Titanic történetét?

2017. május 23. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy floridai férfi, név szerint Stephen Cummings beperelte a világhírű rendezőt 1997-ben bemutatott Oscar- és Golden Globe-díjas alkotásának története miatt.

hirdetés

A TMZ hozta le nemrég, miszerint Stephen Cummings beperelte a díjnyertes James Cameront, mondván, hogy nem a rendező kobakjából pattant ki Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet) történetének ötlete, hanem csupán hallotta azt.

Cummings elmondása szerint ugyanis volt, hogy ismerőseivel megosztotta családjának történetét, de ő maga is meglepődött, amikor azt a filmvásznon látta viszont – Cameron művének története pontosan megegyezik azzal, amin rokonai mentek keresztül 1912-ben, azon a csendes-jeges éjszakán, melyben több, mint 1500-an vesztették életüket.

A férfi 300 millió dolláros (~ 80 milliárd forint) kártérítést akar behajtani a rendezőtől, valamint további 1%-nyi részesedést kíván kapni a film jogdíjaiból.

Fotó: 20th Century Fox

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek