Starity

Elhunyt Roger Moore

2017. május 24. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyermekei kedden, egy közleményben hozták nyilvánosságra, hogy 89 évesen elhunyt a hosszú ideig James Bondot alakító színész.

hirdetés

A legnehezebb szívvel vagyunk kénytelenek megosztani a borzalmas hírt, miszerint édesapánk, Sir Roger Moore ma elhunyt. Le vagyunk sújtva

– olvasható a színész Twitter-fiókján keresztül közzétett üzenetben, melynek kezelését gyermekei, Deborah, Geoffrey és Christian vettek át. Azt is elárulták, hogy Moore Svájcban, rövid, ám annál bátrabb, a rákkal vívott küzdelem után távozott az élők sorából – földi maradványait Monacóban helyezik nyugovóra.

A színész a második világháború végén, 1945-ben kezdte meg színészi pályafutását – több, mint 90 mozgóképes alkotásban szerepelt. Igazi népszerűségre az Ivanhoe, a The Alaskans és a Maverick című sorozatokkal tett szert, legtöbben mégis James Bondként ismerik, hiszen nem kevesebb, mint 12 éven át alakította őt, mielőtt 1985-ben visszaadta volna a szerepet.

Filmes munkássága mellett a UNICEF jószolgálati nagykövete is volt – melyet haláláig élete legnagyobb megtiszteltetésének érzett –, amiért 2003-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

Sokan úgy tartják, ő volt a legjobb James Bond

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek