Starity

13 filmes baki, ami eddig talán fel sem tűnt – II. rész

2017. május 29. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondos odafigyelés, stábtagok százai és szakértő utómunka ide vagy oda, még a legnépszerűbb filmalkotások sem mellőzik a bakikat...

hirdetés

A Gyűrűk Ura / A hobbit

Történeti szempontból A hobbit eseményei voltak előbb, ám mégis A Gyűrűk Ura-filmeket forgatták először. Míg A Gyűrűk Ura idején az Orlando Bloom alakította Legolas szemei barnák – akárcsak a színésznek –, addig A hobbitban kékek.
A Gyűrűk Ura: A király visszatér egyik felülnézeti jelenetében Frodóval (Elijah Wood) együtt etűnik a banyapók alatti lépcső.

Pókember

Ha már a pókoknál tartunk, a Pókemberben is volt egy balul sikerült jelenet, nevezetesen az, amikor Mary-Jane (Kirsten Dunst) elcsúszik a padlóra kiömlött tócsa miatt, ám az a következő pillanatban ott sincs.

Alkonyat

Az első Alkonyat-film forgatásakor nem figyeltek eléggé a készítők, ugyanis a film elején, amikor Bella (Kristen Stewart) az iskola parkolójában, az autójában ül, a jármű ablakában tükrözödik az egyik kamera.

Ponyvaregény

Biztosan emlékeztek még az 1994-es sikerfilmnek erre a jelenetére, de azt észrevettétek már, hogy a falon már azelőtt ott vannak a lövésnyomok, hogy elsütnék a fegyvert?

A Karib-tenger kalózai

A népszerű franchise készítésekor több bakit is elkövettek a készítők: ahogy a képen is látható, itt például véletlenül a díszletben maradt az egyik stábtag.
Itt pedig Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) fogait felejtették el elcsúfítani.

Az éhezők viadala

Bár a film maga óriási élményt nyújt, itt-ott mégis akadnak hibák, ahogy az a képen is látszik, Katniss (Jennifer Lawrence) ugyanis elég különösen tartja azt a nyilat... ha az utómunka során került is oda a nyíl, elég balul sült el...

Avatar

Amikor Jake (Sam Worthington) kinyitja a kapszulát, nem láthatjuk mellette a kerekesszéket, a másik pillanatban azonban már ott van, mintha a semmiből tűnne fel.

Bosszúállók

Annál a résznél, amikor Thor (Chris Hemsworth) mindent összezúz maga körül, az egyik autó lökhárítóján lévő horpadás egyik pillanatról a másikra eltűnik.

Titanic

Csak nekünk tűnik úgy, mintha két különböző Titanic lenne? Máskülönben mi mással lehetne megmagyarázni a fedélzet megváltozását?

Ted

John (Mark Wahlberg) telefonálós jelenetével sincs minden rendben... igen, jól látod, bizony fordítja fogja azt az iPhone-t...

Terminátor 2. – Az ítélet napja

A Terminátor 2. elején van egy rész, amikor a főszereplőt alakító Arnold Schwarzenegger a testével védelmezi Johnt (Edward Furlong) a golyózáportól, aminek következtében csupa lyukacsos lesz a dzsekije. A kabát néhány jelenet múlva azonban ismét olyan lesz, mint újkorában.

Cikksorozatunk első részéért kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek