Starity

5 hazugság, amivel a szitkomokban találkozhatunk az albérletekkel kapcsolatban

2017. május 30. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Másokkal megosztani az otthonod nem mindig olyan egyszerű, mint azt Hollywoodban mutatni próbálják.

hirdetés

Rengeteg televíziós sorozat alapszik együtt élő emberek mindennapjain, melyek készítői több hauzgságot is elhitetnek velük – már ha hiszékenyek vagyunk. Az alábbiakban azt összegezzük, mennyiben más az idegenekkel / barátokkal való együttélés a valóságban, mint a tévében, ahol azt látjuk, sosincs összezördülés az együttélők között a privátszféra hiánya, a takarítás, a főzés vagy az egymással nem kompatibilis életmód miatt.

A lakások olcsón kiadók

Gondoljunk bármelyik szitkomra is, szinte sosem hallhatjuk azt, hogy az ott élőknek komoly anyagi nehézségeik lennének, amit nem tudnának megoldani vagy hogy gondot jelentene nekik a rezsiköltségek kifizetése. Az is különös, hogy a karakterek az adott város centrumában élnek, ráadásul mindenki egy helyen... ez mennyire valószínű a való életben? Semennyire!

Fotó: NBC

A zsúfolt hely ciki cuki

Vegyük például Az élet csajos oldala című sorozatot, ahol többször is szemtanúi lehettünk annak, milyen apró helyen élnek a lányok, ám lakásukban egy valamire való szekrényt sem láthatunk. A show akár arról is szólhatna, hogyan trükközzünk a cuccaink rendszerezésével úgy, hogy mindennek meglegyen a maga helye, mégse legyen útban. Ha pedig már náluk tartunk, az sem elhanyagolható, hogy a lakásukban található tárgyak 99%-a nem is használható, mindössze dekorációs célt tölt be. Életszerű? Aligha!

Fotó: CBS

Klassz bútorokat az utcán is lehet találni

Az Agymenőkben például Penny talált egy igen jó állapotban lévő fotelt az utcán, amit ugyan a bogarak miatt nem ártott kitiszttatnia, ám még ez is csekély ár egy jól funkciónáló bútorért. A való életben azért nemigen találni ilyen megkímélt állapotó ülőalkalmatosságokat, még lomtalanításkor sem.

Fotó: CBS

A költözés pofonegyszerű

Az Így jártam anyátokkal című szériában a főszereplő Ted több ízben is elköltözött, mégsem görcsölt rá, nem pakolt napokig, és nem is okozott különösebb nehézséget neki becuccolni egy új helyre, és akkor még nem is beszéltünk a holmiját szállító teherautóról, amibe Barney könnyűszerrel „beköltözhetett”, és még így is maradt hely benne jócskán. Ezzel szemben mind tudjuk, hogy költözni a valóságban egy rémálom, rengeteg idegeskedéssel, ki-bepakolással, takarítással és cipekedéssel jár.

Fotó: CBS

Minél többen éltek együtt, annál jobb

Mások életviteléhez alkalmazkodni soha nem egyszerű, pláne, ha egyszerre több új emberrel költözöl össze. Az Új csajban mindazonáltal Jess egyik percről a másikra nemcsak beköltözik, de össze is barátkozik a lakótársaival, akik onnantól kezdve a legjobb barátjukként tekintenek rá, holott alig ismerik – erre azért a való életben ritkán akad példa...

Fotó: Fox

via Diply

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek