Starity

Látható a Hallatar első videója

2017. június 03. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aleah Stanbridge dalszövegeiből készített albumot egykori párja, Juha Raivio és új projektje, a Hallatar.

hirdetés
Látható a Hallatar első videója
Fotó: Facebook/Hallatar

A Hallatar nevű projektet Juha Raivio hívta életre idén februárban, két zenésztársa az Amorphisból ismert Tomi Joutsen és a HIM egykori dobosa, Gas Lipstick.

Az együttes alakulását szomorú esemény előzte meg: 2016 áprilisában ugyanis rákbetegség következtében elhunyt Aleah Stanbridge, akivel Juha a Trees Of Eternityben zenélt együtt, és aki egyben párja is volt. Emlékére jelent meg a 2014-2015 folyamán rögzített Hour Of The Nightingale című album, amely óriási siker lett a metálrajongók körében.

Juha, aki Aleah halála után azt nyilatkozta, képtelen tovább zenélni, a most így nyilatkozott a TeamRocknak:

Szeretett társam, Aleah Stanbridge tavaly áprilisi halála után összegyűjtöttem az írásait, dalszövegeit és verseit, hogy biztonságban tudjam őket és a szívembe őrizhessem. Körülbelül egy hónappal életem legsötétebb napja, 2016. április 18-a után tudtam, hogy kézbe kell vennem a gitáromat, hogy alkossak valamit, különben teljesen elpusztulok. És akkor valami felbukkant a sötétből, megírtam a zenét a Hallatar-albumhoz egy hét alatt. Nem sok mindenre emlékszem abból a hétből, ahogyan egyetlenegy napból sem, mialatt a zenét szereztem. Arra viszont emlékszem, hogy amikor elmélyültem a zeneszerzésben, megígértem magamnak, hogy bármilyen zene is jön ki belőlem, nem fogok rajta változtatni utólag semmit. Csak az számított, hogy a zene örökre megmaradjon olyan formában, ahogyan azok megszülettek...

A zenekar első albuma várhatóan október 13-án kerül majd a boltok polcaira No Stars Upon The Bridge címmel, a Hour Of The Nightingale-hez hasonlóan szintén a finnországi Svart Records kiadó gondozásában.

A formáció első szerzeménye már látható a Youtube-on, természetesen a szöveg Aleah tollából származik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek