Starity

Durva! Ezért cserélték le Vincent Crakot az utolsó Harry Potter-filmben

2017. június 07. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan a népszerű franchise utolsó installációjának mozikba kerülése óta már hat év telt el, a BBC azonban csak most hozta nyilvánosságra, miért került lecserélésre egy fontos mellékszereplő.

hirdetés

Balról jobbra: Gregory Monstro (Josh Herdman), Draco Malfoy (Tom Felton) és Vincent Crak (Jamie Waylett) I Fotó: Warner Bros.

Ha ismered a Harry Potter-könyveket és -filmeket, valószínűleg előtted sem titok, hogy bár Vincent Crak mindössze egy mellékszereplő, mégis fontos szerepet játszik J. K. Rowling történetében. A karaktert Jamie Waylett keltette életre az adaptációkban, ám az utolsó részben a színész miatt kicsit átírták a sztorit – nem a színészt, hanem a karaktert cserélték le Blaise Zambinire, akit Louis Cordice formált meg.

Ennek hátterében meglepő ok áll, ami talán még a sorozat legnagyobb rajongói előtt is titokban maradt, nevezetesen, hogy Waylettet eltiltották a forgatásokról. A BBC beszámolója szerint a színészt 2009-ben letartóztatták marihuána termesztés és fegyverbirtoklás miatt, majd az ellene indult perben bűnösnek találták és 120 órányi közmunkára ítélték.

Még ugyanabban az évben ismét csattant csuklóján a bilincs: akkor rendbontás miatt vették őrizetbe, miután egy londoni zendülés során molotov koktéllal a kezében fotózták le, nem is beszélve arról, hogy pezsgőt lopott egy üzletből. Ekkor már a bíró ceruzája is vastagabban fogott: egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A fentiek tekintetében nem csoda hát, hogy a filmsorozatot forgalmazó Warner Brothers úgy döntött, meneszti a lázadó színészt, és mivel magát a karatert nem akarták feláldozni, úgy döntöttek, hogy egy másik mardekárosra cserélik azt.

Az utolsó Potter-filmben már a jobb szélen látható Blaise Zambini (Louis Cordice) vette át Crak helyét I Fotó: Warner Bros.

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek