Starity

7 tipp az ideális repülőúthoz

2017. június 14. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha még egyáltalán nem vagy csak néhány alkalommal repültél, akkor minden bizonnyal elkelnek alábbi tanácsaink.

hirdetés

1. Ha az ablak mellett fogsz ülni, öltözz melegebben!

Az ablak melletti üléseken nagyobb valószínűséggel fázhatsz, hiszen ezek a helyek esnek legközelebb a gép külsejéhez, és a magasban akár –60, –65°С körülötti lehet a hőmérséklet. Természetesen nem kell rögtön előkapnod a bundádat, ha utazni készülsz, de nem árt, ha van nálad egy hosszú ujjú felső a biztonság kedvéért – főleg nyáron, amikor amúgy is lengébben öltözködsz.

2. Kerüld a kávé és a tea fogyasztását!

A forró italok elkészítéséhez használt ivóvíz rosszindulatú baktériumokat tartalmazhat, melyeket nem árt elkerülni. Erre a konklúzióra jutott egy szakemberekből álló csoport, akik laboratóriumi körülmények között vizsgálták a különböző légitársaságok által felszolgált italokat. Tehát azt tanácsoljuk, hogy ahelyett, hogy kávét vagy teát rendelnél utazásod során, kérj inkább palackozott vizet vagy gyümölcslevet.

3. Mindig legyen nálad nedves törlőkendő!

Sokan az előttük ülő utas ülésének zseb részébe helyezik az utazásuk során keletkezett szemetet, de természetesen magukat az üléseket is ellepi a kosz, a baktériumok és a kórokozók, de minden kétséget kizáróan még ezeken is túltesznek a lehajtható „asztalok”, hiszen több légiutas-kísérő is beismerte, hogy az utasok közül sokan ezeken cserélik ki gyermekük telepakolt pelenkáját. Amikor repülővel utazol valahová, mindig legyen nálad fertőtlenítő hatású nedves törlőkendő, amivel áttörölheted ezt a területet, de ha egy mód van rá, közvetlenül még így se helyezd rá az ételedet.

4. Utazz reggel!

Ha módodban áll kiválasztani, mikor szeretnél repülni, válaszd a reggeli órákat, mert egyrészt ekkor kisebb a késések esélyének valószínűsége, másrészt kevesebb valószínűséggel számíthatsz erős turbulenciára.

5. Ülj az utolsó sorokba!

Bár kétségtelen, hogy nagy előnye van annak, ha az előrébb eső sorokban ülhetsz, hiszen a landolás után hamarabb szállhatsz ki a gépből, valamint hamarabb választhatsz ételt, de akkor sincs tragédia, ha hátul kapsz helyet. Sőt! Ha hátul ülsz, a gép légiutas-kísérő személyzete nagyobb odafigyeléssel szolgál ki, ami annak köszönhető, hogy könnyebb ide kihozni a később kért ételeket / italokat, ráadásul úgy, hogy a többi utasnak jóformán fel sem tűnik, így kisebb eséllyel ugráltatják a stewardesseket az utazás során.

6. Ne fújd fel teljesen az utazópárnádat!

Talán nem volt a kedvenced a fizika az iskolában, de ne feledkezz meg a fizika alapvető törvényeiről! Utazás során soha ne fújd fel teljesen a párnádat, ugyanis az utazótérben folyamatosan változó légnyomás miatt könnyebben kipukkadhat.

7. Válaszd a speciális menüt!

A legtöbb repülőgépen már számtalan különböző étel közül választhatsz, legyen szó vegetáriánus, gluténmentes, halas vagy kóser menüről. Ha nem tudsz dönteni, válaszd a speciális menüt, ez ugyanis a legtöbb esetben sokkal változatosabb és ízletesebb, mint a sztenderd fajták.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek