Starity

Csajos filmek egy tökéletes estéhez – II. rész

2017. június 17. 13:01   |   Szerző: Nomiii

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alábbi filmeknek a barátság, szerelem és a család a fő mozgatórugója. Természetesen a teljesség igénye nélül készült a lista.

hirdetés

1. Négyen egy gatyában 1-2 (2005 és 2008)

Főbb szereplők: Blake Lively, Amber Tamblyn, America Ferrera, Alexis Bledel

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul. (Port

2. Bratz - Talpra csajok! (2007)

Főbb szereplők: Janel Parrish, Logan Bwowning, Nathalia Ramos, Skyler Shaye, Chelsea Staub

Yasmin, Jade, Sasha és Cloe amióta az eszüket tudják, elválaszthatatlan jó barátnők: mindig támogatták egymást és még a legmerészebb divatötleteket is kitörő lelkesedéssel fogadták. Amikor felvételt nyernek a gimibe, a lányok teljesen új világgal találják szembe magukat, ám szenzációs ötleteiknek és formabontó ruhakölteményeiknek köszönhetően hamarosan itt is a figyelem középpontjában találják magukat. Ennek csak Meredith, az iskola elkényeztetett hercegnője nem örül, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy egymás ellen fordítsa a nyerő négyest. (Port)

3. Anyja, lánya, unokája (2007)

Főbb szereplők: Lindsay Lohan, Jane Fonda, Felicity Huffman

Rachel egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz, aki nem az a tipikus aranyos nagyi. (Port)

4. Miről álmodik a lány (2003)

Főbb szereplők: Amanda Bynes, Colin Firth, Oliver James

Daphne Reynolds arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood. (Port)

5. Aquamarine (2006)

Főbb szereplők: Emma Roberts, Sara Paxton, Joanna 'Jojo' Levesque

A tizenhárom éves Claire és családja Ausztráliába készül, ahol a mama állást kapott. Miközben a kislány és barátnője, Hailey az elváláson töpreng, vihar kerekedik, és a tenger hullámai különös vízi lényt repítenek Hailey-ék úszómedencéjébe. Az Aquamarine névre hallgató hableány hasonló problémákkal küzd, mint a két tini. Apja, a víz alatti világ ura feleségül adni, ám ő nem szereti a jelöltet. Az apja tündérmesének tartja a szerelmet. Szerencse, hogy az uszonyai napközben lábakká változnak, így ugyanis csatlakozhat a két barátnőhöz, akik elhatározzák, hogy segítenek bebizonyítani neki, hogy a szerelem létező dolog. (Port)

A plakát

6. Korlátok nélkül (2015)

Főbb szereplők: Ana Golja, Jake Epstein, Trevor Tordjman

A kaliforniai tornász, Arian Berlin igaz története elevenedik meg a filmben.. 14 évesen, amikor olimpiai céljaira fókuszál, Ariana Berlin élete éles fordulatot vesz egy súlyos autóbalesetnek köszönhetően. Később a rehabilitációnak és az időközben megtanult hip-hop táncnak hála az önbizalma kezd visszatérni, majd egy váratlan pillanatban a tornászvilág visszahívja Valorie Kondos edzőnőnek hála. Ez a film egy csodálatosan inspiráló igaz történet a kitartásról, a bizalomról, a szívről és a bátorságról. (Port)

7. Egy cipőben (2005)

Főbb szereplők: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine

Maggie nem sok sikert ért el az életben: partikra jár, váltogatja munkahelyeit, egyetlen értékének a férfiakra gyakorolt vonzerejét tartja. Egyébként se pénze, se otthona, barátoknál, rokonoknál száll meg, míg azok rá nem unnak. Testvére, Rose mindenben az ellentéte: egyetemet végzett, menő jogi cégnél dolgozik, és szinte minden idejét a munkája köti le. Emellett folytonosan a testsúlyával küzd, és kellő önbizalom híján a társasági és szerelmi élete is a nullához közelít. Egy veszekedést követően a nővérek felkeresik soha nem látott nagyanyjukat. A találkozás mindannyiuk életében döntő változást hoz. (Port)

8. Csajok Monte Carlóban (2011)

Főbb szereplők: Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester, Cory Monteith

Néhány vagány amerikai csaj egy párizsi vakációval szeretné megünnepelni a gimi befejezését. A nagy kaland azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt Grace, a legjobb barátnője, Emma és a nyafka féltestvére, Meg elképzelték. Egy napon Grace-t összetévesztik az elkényeztetett brit örökösnővel, és ezzel minden megváltozik. A lányok kapva kapnak az alkalmon. A helyzetet kihasználva a gazdag arisztokraták életét élik. Végül a Riviéra gyöngyszemén, Monte Carlóban kötnek ki, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részük. (Port)

9. A macskám, a családom és a fiúk (2008)

Főbb szereplők: Georgia Groome, Aaron Taylor-Johnson, Eleanor Tomlinson

A majdnem 15 éves Georgia kinézi magának a suli új fiúját Robbie-t, aki nemcsak dögös, de még a egy zenekarban is játszik. Sajnos Robbie már jár valakivel, méghozzá Georgia ősellenségével, a szőke és tökéletes Lindsay-vel. Jó szándékú, ám a tinikhez alig értő szülei, túlcicomázott macskája, és lánybandája, az Ace Gang segítségével Georgia akcióba lendül, hogy szerezzen magánnak egy a csókravaló csávót és neki lehessen a világ legjobb születésnapja. (Port)

10. Tökéletes hang 1-2 (2012 és 2015)

Főbb szereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Hailee Steinfeld, Elizabeth Banks

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő. (Port)

11. Vadócka (2008)

Főbb szereplők: Emma Roberts, Alex Pettyfer, Juno Temple, Natasha Richardson, Shirley Henderson

A Los Angelesben élő, tizenhat éves és rettenetesen elkényeztetett Poppy Moore soha nem tudta, hol a határ. Mikor egy fényűző fruskaparti látványosan rosszul sül el, Poppy feldühödött őse áthelyezi a csemetét egy angol nevelőintézetbe, hogy egy kis fegyelmet tanuljon. Poppynak persze esze ágában sincs megjavulni, inkább rágyúr arra, hogy kicsapják. Igen ám, de az angol hidegvérrel megáldott diáklányok és tanárok nem hagyják, hogy egy amerikai hercegnő csak úgy kijátssza őket. Poppy rádöbben, hogy lázadó magatartásával semmire sem megy, így aztán új barátaival és szobatársaival kidolgozza a tökéletes menekülési tervet. (Port)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

film lista csajos
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek