Starity

20 évet kaphat az a lány, aki öngyilkosságra vette rá a barátját

2017. június 17. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szólásszabadság jogára hagyatkozott a védelem, mégis 20 évet kaphat emberölésért Michelle Carter.

hirdetés

Michelle Carter, a gyilkos tinédzser, 20 évet kapott emberölésért

Az egész világot megrázta, mikor napvilágra került a 20 éves Michelle Carter és Conrad Roy III története. A lány dióhéjban rávette a beszámíthatatlan pasiját, hogy ölje meg magát, csupán azért, hogy utána előadhassa a gyászoló barátnőt és a figyelem középpontjába kerüljön. Ha ez nem lenne elég, a lány a fiú családjának előadta, hogy nem tud semmiről és nagyon aggódik, míg a valóságban több, mint 100 üzenetet váltottak. Többek között kiakadt, mikor a fiú nem akarta beszívni a mérget a teherautóban, gyávának nevezte, majd végighallgatta, ahogy meghal.

A Massachusetts-i tárgyalás hét napon keresztül zajlott, majd a bíró 20 év letöltendő fegyházzal sújtothatja a lányt, mivel bűnösnek találták Conrad Roy gyilkosságában. Carter ügyvédei a szólásszabadság jogára hagyatkoztak, azonban az ítélet szerint itt gyilkosság történt.

Olyan valaki volt, aki el akarta venni az életét. Conrad halála szomorú, tragikus, de nem gyilkosság.

A tárgyalást élőben közvetítették (A képen Michelle Carter és a védelem)

A védelem továbbá kérte annak figyelembe vételét is, miszerint az akkor 17 éves lány antidepresszánsokat szedett és beszámíthatatlan volt. A nyilvánosságra került SMS-ekből azonban egyértelmű volt a helyzet.

CARTER (vádlott): Ne gondolkodj rajta. Csak csináld. Azt mondtad, megteszed. Nem értem, miért nem. ROY (áldozat): Én sem értem. Nem tudom. CARTER: Gondolom, akkor nem igazán akarod. Minden hű-hó a semmiért. Össze vagyok zavarodva. Azt mondtad, készen állsz és elszánt vagy. ROY: Egyszer biztosan, és az vagyok. Én sem tudom, mire várok, hiszen már minden megvan. CARTER: Nem, nem vagy, Conrad. Előző este lett volna lehetőséged. Folyamatosan csak kifogásokat keresel. Semmi nem fog változni, ha nem cselekszel. Miért nem csinálod most? ROY: Nincs túl késő? Nem tudom, már vilogosodik kint. Visszafekszem aludni. Szeretlek. Holnap beszélünk. CARTER: Nem??? Most lenne a legjobb, mert mindenki alszik. Csak keress egy helyet a kocsiddal, ahol senki nincs. Ha most nem teszed meg, sosem fogod, se holnap, se azután. Miért nem ma este? (....) Másnap– CARTER: Akkor ma? ROY: Igen. CARTER: Hát, már elég késő van. Mondjad majd, mikor, nem akarok elaludni. ROY: Megpróbálom. CARTER: Milyen keményen fogsz próbálkozni? ROY: Nagyon. (....) Később – ROY: Milyen volt a napod? CARTER: Mi van már??? ROY: Mi van, ha a fulladás nem jön be? CARTER: Mennyire akarod? Ha nagyon, akkor sikered lesz. ROY: Aggódom, hogy a családom szomorú lesz. Lehet meg kéne próbálnom segítséget kérni. CARTER: Túl lesznek rajta. Nem fognak szomorkodni, tudod, hogy azt nem engedném! Már korábban is próbáltál segítséget kérni, de még mindig boldogtalan vagy. CARTER: Azt hittem meg akarsz halni, de úgy néz ki, nem. Kijátszottan és hülyén érzem magam.

Roy, mikor a kocsihoz ért, és elkezdte beszívni a mérget, megijedt és kiszállt. Nem az édesanyját, vagy a 911-et hívta, hanem Cartert, aki rávette, hogy szálljon vissza, majd hallgatta meghalni, biztatva őt.

Conrad Royt könnyen meg lehetett volna menteni

Conrad Roy végül 2015. július 13-án ölte meg magát, amit követően Michelle hónapokig „gyászolta” őt. A 20 éves lány most akár 20 évet fog a rácsok mögött tölteni augusztus 3-tól kezdve.

Azt az időt éljük, mikor az emberek szerelmesek lesznek az interneten, üzeneteken keresztül. Rá tudsz venni valakit arra üzenetben, hogy ölje meg magát, és el tudsz követni bűntényt üzenetben.

Michelle elsírta magát az ítélet hallatán.

Figyelem! Ezeket kell tudnod, ha úgy gondolod, egy barátod öngyilkosságon gondolkozik!

Magyarországon lelkisegély-vonal: 116-111 – Hívj fel minket, ha jól esne valakivel megosztani, mi jár a fejedben! Meghallgatunk, ha szomorú, magányos vagy! Ha kérdésed van, amit másnak nem szívesen tennél fel, fordulj hozzánk! (via kek-vonal)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek