Starity

14 híresség, aki luxusholmik nélkül is remekül boldogul

2017. június 19. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Híresnek lenni sokak szemében egyet jelent a gazdagsággal: az óriási villákkal, menő sportkocsikkal, méregdrága ruhákkal, ám kedvenceink közül sokan megmaradtak két lábbal a Földön járó embereknek. Hogy kik ők? Mutatjuk!

hirdetés

Jennifer Lawrence

Az éhezők viadala sztárja az egyik legtöbbet kereső színésznő Hollywoodban, aki bátran szórhatná a pénzét ilyen-olyan luxuscikkekre, ő azonban okosan és csínján bánik a pénzzel: a mai napig egy Volkswagen Eost vezet; figyelemmel követi, mikor van leértékelés az üzletekben és gyakran fizet kedvezményes kuponokkal. Emellett nagyon fontos számára a jótékonyság – ha már magára nem költ, a szülőhazájában, Louisville-ben található gyermekkórházra annál inkább: az intézmény kardiológiai osztálya elnevezett róla egy jótékonysági alapot, melynek számlájára kétmillió dollárt (~ 534 millió forint) utalt át.

Keanu Reeves

Bár Keanunak sincsenek anyagi gondjai, ő mégis jobban szereti az egyszerű életet. Saját lakás helyett albérletekben és hotelekben száll meg, valamint a tömegközlekedést választja, ha el kell jutnia valahova. Elmondása szerint nincs sok cucca, testőröket sem alkalmaz – olyan életet él, mint bármelyikünk. Annak idején a Mátrix bevételének (80 millió dollár = ~ 21 milliárd 356 millió forint) mindössze 10%-át tartotta meg, a maradék 90%-ot eladományozta a filmen dolgozó munkatársaknak, 12 dublőrje mindegyikét pedig meglepte egy-egy vadiúj motorral.

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York sztárja szintén nagyon körültekintően bánik a pénzzel, és igyekszik erre nevelni gyermekeit is. Sarah maga készíti csemetéi ruháit, kizárólag a cipőket vásárolja meg, emellett pedig gyakran öltözteti őket turkálókból. Carrie Bradshaw cipőit például eladta egy aukción, a befolyt összeget pedig egy zeneiskolának adományozta.

Katalin hercegné

Vilmos herceg felesége kerüli a feltűnősködést, és nem szégyelli kétszer is felvenni ugyanaz a ruhát. Ezen túl Katalin nem ragaszkodik a nagy divatházak méregdrága luxuskreációhoz, szívesen választ az olcsóbb kategóriájú márkák kollekciói közül – ezzel elérhetővé téve ruhatárát a társadalom kevésbé pénzes rétege számára. A másokon való segítés számára is kiemelkedő helyen van – több jótékonysági alapítványt is támogat. Elkötelezett támogatója a pszichológiai gondokkal küzdő fiataloknak, a háborús veteránoknak, a hajléktalanoknak és a szegényeknek.

Vincent Kartheiser

A Mad Men – Reklámőrültekben játszott színész nem szeretne autót vásárolni, így a tömegközlekedést használja és egy szerény hajlékban hajtja álomra a fejét. Bevallása szerint minél ismertebb és minél több pénzt keres, annál inkább zavarja a hírnév és a vagyon – értéktárgyait pedig a legtöbbször egyszerűen elajándékozza.

Christian Bale

Christian még jóval azután is szülei egyszobás lakásában élt, hogy utolérte volna a hírnév Batman szerepének köszönhetően, és se mobiltelefonja, se testőrei nem voltak.

A jólét semmit nem jelent számomra. Ha valaki betörne a házamba, könnyekben törne ki

– nyilatkozta korábban a színész, arra utalva, mennyire szerény körülmények között is él. Érdekesség, hogy a tavaly megjelent Az ígéret című filmből befolyó jogdíjait sem tartotta meg – jótékony célra fordította az összeget.

Leonardo DiCaprio

Leo már jól kereső színész volt, amikor még mindig ugyanazt a Toyota Priust vezette, amit évek óta, és ha autóval nem megközelíthető távolságra kell utaznia, akkor is inkább kereskedelmi járattal repül, nem tartja sokra a magángépek adta lehetőségeket. 1998-ban alapította meg a saját nevét viselő jótékonysági alapot, mely által harminc különböző szervezetet támogat – különös fontossággal bírnak számára a vadon élő és a kihalás szélén lévő állatok.

Jennifer Garner

Jen egy személyben hollywoodi sztár és átlagos háziasszony! A színésznő szinte mindig maga intézi bevásárlásait az otthonához közel eső szupermarketben és piacon, valamint lelkes támogatója a gyerekeknek – 10 éve adakozik a Save the Children Foundationnek, mely alapítvány a gyerekek jogaiért és oktatásáért küzd.

Keira Knightley

A Karib-tenger kalózai női főszereplőjét életre keltő színésznő rendszerint felállít magának egy havi keretet, amit csak a legritkább esetben enged meg magának túllépni. Azért nem szereti a luxust, mert úgy érzi, azzal elszeparálja magát a valós emberektől, erre pedig nem vágyik. A vörös szőnyeges eseményeken viselt ruháit sem tartja meg – azok mindegyikét eladja, a pénzt pedig eladományozza valamilyen jó cél érdekében.

Russell Crowe

Az Oscar-díjas Crowe nemcsak a luxusért, de magáért Hollywoodért sem rajong – jelenleg is Ausztráliában él, ahol egy ranchet, egy öreg jeepet és egy boldog életet tudhat a magáénak. Ahogy fenti kollégáinak, úgy neki is fontos a rászorulók megsegítése, ezért rendszeresen adakozik. Régóta támogatja például a 2004-ben terrortámadás áldozatává vált zsidó iskolát Montrealban.

Hayden Christensen

Anakin Skywalker megformálója és párja, Rachel Bilson igazán nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek egy gyönyörű farmon, melynek földjét, a színész maga szántja fel a traktorjával, ezen túl pedig a környezetszennyezést is kerüli – ingatlanján napenergiát használ.

Reese Witherspoon

Doktor Szöszi takarékosan bánik a pénzével, és igyekszik félretenni annyit, amennyit lehet – erre neveli gyerkőceit is. A luxus nem része az életének, úgy gondolja, szükségtelen, nem úgy, mint a másoknak való segítségnyújtás! Rendszeresen gyűjt ruhákat nélkülöző, szegény családok számára.

Jessica Alba

A barna hajú szépség nagyon odafigyel a környezetére és annak tisztán tartására, évekkel ezelőtt alapított egy környezetbarát pelenkákat gyártó céget. Ha például csemetéje kinövi a ruháit, azokat nem dobja ki a kukába, hanem ahogy a hétköznapi édesanyák körében szokás, továbbörökíti a kicsinek. Bár a Forbes magazin szerint Jessica egyike a 100 leggazdagabb nőnek, nem pazarol – szívesen vesz olcsó ruhákat és utazik tömegközelekedéssel.

Quentin Tarantino

A neves filmrendező gyűjti a filmeket, az autók iránt azonban közömbös, noha megengedhetne magának bármilyen luxusjárgányt. Ezt támasztja alá az is, hogy övé az a vörös színű Chevy Malibu, amit John Travolta a Ponyvaregény című filmben vezetett 1994-ben.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek