Starity

24 érdekesség, amit nem nagy eséllyel tudtál A visszatérőkről

2017. június 24. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő amerikai poszt-apokaliptikus sorozat alig egy hónapja fejezte be negyedik évadának sugárzását, mi pedig elhoztunk nektek 24 érdekességet, melyet valószínűleg még nem tudtál a műsorról.

hirdetés
24 érdekesség, amit nem nagy eséllyel tudtál A visszatérőkről
Fotó: The CW Television Network

2014 márciusában indult hódító útjára a Kass Morgan regénye alapján készült sorozat, mely hosszú idő óta hatalmas nézettségekre tett szert a The CW csatornáján. Eddig négy évad került sugárzásra az Amerikai Egyesült Államokban, azonban berendelték az ötödik évadot is, minek köszönhetően a rajongók még egy ideig élvezhetik a The 100 (magyarul: A visszatérők) című műsor képkockáit. A következő szezon 2018-ban kerül a televízió képernyőjére, addig is nézzünk meg pár érdekességet, melyet valószínűleg nem tudtál a sorozatról!

VIGYÁZAT, SPOILER VESZÉLY!

1. A Lexát alakító Alycia Debnam-Carey először Clarke Griffin karakterére pályázott, azonban nem sikerült neki megkapnia az áhított szerepet, csak később hívták vissza, hogy Lexa bőrébe bújhasson.

2. A Raven Reyes-t alakító Lindsey Morgan egyszer azt nyilatkozta, hogy rémálmai voltak a horrorszerű 3. évad 11. részének forgatása után (amikor a csapat a lányt a benne tomboló A.L.I.E.-től próbálja megmenteni, kit kénytelenek voltak odakötözni egy ágyhoz, azonban mindezek ellenére is szabadulni akar)

3. Korábban felmerült egy ötlet, miszerint Marcus Kane (Henry Ian Cusick) lehetne Octavia édesapja, azonban a terveket elvetették.

4. Több olyan karakter is megjelenik a sorozatban, kik a könyvben valójában nem is szerepelnek - ilyen például Raven, Murphy (Richard Harmon), Jasper (Devon Bostick) és Finn (Thomas McDonell) is.

5. Marie Avgeropoulos nagyon ritkán alkalmaz kaszkadőröket.

6. Jaha (Isaiah Washington) a könyvekben Bellamy (Bob Morley) édesapja, Wells (Eli Goree) pedig a féltestvére.

7. Octavia a könyvekben 14 éves és van egy barátnője is.

8. Lincoln (Ricky Whittle) valójában nem szerepel a könyvekben - ennek ellenére az irományban felbukkan egy hozzá hasonló karakter, kit Sashának hívnak és hozzá hasonlóan egy barátságos földi.

9. A 12 nemzet, kik megjelentek a bárkán az alábbiak voltak: Ausztrália, Brazília, Kanada, Franciaország, Kína, India, Japán, Oroszország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Uganda és Venezuela.

10. Az Echo-t játszó Taysa Teles Alyciához hasonlóan egy másik karakter miatt jelentkezett - Anyát szerette volna alakítani eredetileg.

11. A fináléban történt időugrás előtt az Égiek csupán egy évet töltöttek a Földön.

12. Eliza Taylornak a 4. évad fináléja tetszett a legjobban, kedvenc évada eddig az első.

13. Nadia Hilker, a Lunát alakító színésznő kijelentette, hogy valójában karaktere beleszeretett Ravenbe.

14. Az, hogy Clarke szerelmet vall Lexának, igazából nem volt benne a forgatókönyvben, Eliza improvizált. Utólag azonban újból fel kellett venniük a hangját a háttérzajok miatt.

15. Azt a részt, melynél Bellamy azt modja „My sister, my responsibility” (Az én húgom, az én felelősségem) Bob Morley szintén improvizálta.

16. Lexa nem jelenik meg a könyvekben, minek köszönhetően Clarke és Bellamy együtt vannak és eljegyezték egymást.

17. Wells a könyvekben életben marad.

18. A Monroe-t alakító Katie Stuart szerint karakterét azért zárták börtönbe, mert kiengedte barátja szobájából az összes oxigén, miután a fiút rajtakapta, amint egy másik lánnyal flörtöl. 

19. Alycia Debnam-Carey alig bírta abbahagyni a röhögést, amikor azt a jelenetet vették fel, mikor Clarke lerajzolja Lexát álmában. A rajzot kiegészítette egy bajusszal és megtartotta magának.

20. A nevek, amiket Monty (Christopher Larkin) felolvasott Clarke listájáról igazából a stábtagok, valamint azok családjának és barátaiknak a nevei voltak.

21. Az a rész, melyben Ilian
(Chai Hansen) A.L.I.E. hatása alatt végez a családjával eredetileg a 4. évad 1. részében szerepelt volna - utólag vágták bele a 2. részbe, ugyanis az elsőbe már nem fért volna bele.

22. A The 100 volt a legtöbbet megosztott sorozat a Tumblr-ön 2016-ban. Clexa volt a legtöbbet megosztott ship ugyanebben az évben, Alycia Debnam-Carey pedig szintén az első helyen végzett a legtöbbet megosztott színésznők között.

23. Ha Ricky Whittle választhatna, hogy Lincoln helyett kit személyesíthetne meg a műsorban, Lexát, Clarke-ot vagy Octaviát választaná - arra hivatkozott, hogy szerinte ez a három karakter nagyon menő.

24. Az IMDB-n a legmagasabb pontszámot kapott rész a 2. évad 16. része volt 9.4 ponttal, a legkevesebbet pedig a 3. évad 7. része kapta a maga 5.7 pontjával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek