Starity

Megszólalt Katherine Langford a 13 okom volt legkritikusabb jelenete kapcsán

2017. június 24. 06:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 13 okom volt című sorozat egyaránt kapott hideget-meleget bemutatása után, ám a legkérdésesebb jelenet késtégkívül Hannah öngyilkossága volt.

hirdetés

A karakter a történet során rengeteg megrázkódtatáson, szenvedésen és megaláztatáson megy át, míg végül eljut arra a pontra, hogy képtelen így élni tovább. Az iskolai tanácsadóval folytatott beszélgetése után aztán hazamegy, majd felvágja az ereit – testére aggódó szülei találnak rá. Nem túlzás azt állítani, hogy e jelenetsor minden szülő rémálma, ugyanakkor a sorozattal készítői egyaránt szerették volna felnyitni a diákok, a tanárok és a szülők szemeit azt illetően, hogy megmutassák, mi minden zajlik egy középiskolában, és mi a legrosszabb, ami történhet.

A fent említett Hannah-t alakító Katherine Langford most a Deadline-nak adott exkluzív interjút, és elárulta, milyen is volt elkészíteni a felkavaró jelenetsort.

Azt hiszem a zsigeri szó a legmegfelelőbb ennek leírására. Nem hiszem, hogy volt olyan pillanat, amikor ne akartuk volna a nézők elé tárni Hannah öngyilkosságát, mert ennek kihagyásával nem maradtunk volna hűek a műsorral szemben támasztott elképzeléseknek. Olyan érzést keltett volna, mintha elkendőznénk a probléma súlyosságát. Ez egyáltalán nem cuki, nincs túlromantizálva, nem egy szép tragédia – kínzó és fájdalmas ilyesmi szemtanújának lenni.

Fotó: Netflix

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed segítségre szorulsz, vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget, a krízishelyzetben lévők részére fenntartott ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámon! Online segítséget itt kaphatsz, illetve, kérjük olvasd el ezt az oldalt! Ha azt látod, hogy más szorul segítségre ezt az oldalt olvasd el, hogy tudd mit tehetsz érte!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek