Starity

Ismerd meg Mariano Gonzálezt, a 11 című sorozat sztárját! – interjú

2017. június 29. 14:02   |   Szerző: Merlin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 19-én startolt el a Disney legújabb sikergyanús sorozata, a 11, melynek főszereplőjével beszélgettünk.

hirdetés

Fotó: Disney Channel

– Honnan hallottál a 11-ről, és miből állt a meghallgatás?

– Feltöltöttem az oldalamra egy összeállítást a színészi munkáimról, amit meglátott egy barát anyukám középiskolájából. Ő a tévénél dolgozik, és megmutatta az anyagot a Disney csapatának, akik épp akkor kezdték a 11 castingját. Pár nappal később telefonáltak, és behívtak a meghallgatásra. Akkoriban Los Angelesben éltem, úgyhogy elutaztam Mexikóba. Elküldtek pár jelenetet, hogy fel tudjak készülni, a meghallgatáson is ezeket játszottam el, majd megnézték a focitudásom is egy pályán. Pár hónappal később újra hívtak, majd Buenos Airesbe utaztam, ahol intenzív edzéseken vettem részt a többi shortlistes fiúval. Los Angelesben voltam, amikor hívott a Disney, hogy enyém Gabo szerepe. Nagyon vártam ezt a hívást!

– Hogy reagáltál, amikor megtudtad, hogy beválogattak a szereplők közé?

– Otthon voltam az Egyesült Államokban, és láttam, hogy távolsági hívásom van. Rögtön eszembe jutott, hogy talán a Disney argentínai irodájából keresnek... és tényleg így volt! Először azt mondták el, hogy bekerültem a sorozatba – már ez óriási örömet okozott. Amikor pedig elárulták, hogy Gabót játszhatom, akkor nem tudtam elhinni. Sokkot kaptam.

– Hogyan jellemeznéd a karaktered?

– Először is, Gabo egy nagylelkű srác, emiatt mindig két lábbal a földön jár. Természetesen néha ő is bizonytalan vagy mérges, mint minden ember, de van egy megingathatatlanul jó énje, ami végül mindig győzedelmeskedik. Ezen kívül nagyon energikus, jó a kisugárzása és rettentő optimista. Néha eléggé impulzívan reagál, hogy megvédje azt, amiről azt hiszi, hogy helyes. Jó barát is, és nagyra értékeli a kapcsolatokat, amik a suliban kialakulnak például Rickyvel és Dedével.

– Hogy készülsz a karakter eljátszására?

– A foci terén rengeteget edzünk csapatban, fizikailag és technikailag is. Színészként Verónica Pelaccini segített sokat, aki a mentorunk, és rengeteg önkifejezési eszközt tanított meg. Ezen kívül sokat beszélgettem a történetről és a karakterről a sorozat rendezőjével, Sebastian Pivottóval. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy Gabo folyamatosan fejlődik, így nap, mint nap találhatok új szempontokat.

– Van közös benned és a karakterben?

– Gabo elhagyja a kisvárosi otthonát, hogy megvalósíthassa az álmát a nagyvárosban. Én is ugyanezt csináltam, amikor elmentem tanulni és focizni az egyetemre, messze az otthonomtól. Valamint a személyisége is közel áll hozzám, mert én is optimista, állhatatos és kissé kiszámíthatatlan vagyok.

– Milyen volt egy sport tematikájú sorozatot forgatni?

– Nekem egy igazi ajándék volt, hiszen a 11-el a színészi és a fociszenvedélyemet is kiélhetem. Sokat tanított nekem ez az élmény, például megértettem azt, hogy habár rengeteg foci van a sorozatban, nem ugyanaz a kamera előtt játszani. Amikor focis jeleneteket forgatunk, akkor látszik, hogy „tudom, hogy ott a kamera”, ezt a képességet pedig ennek a sorozatnak köszönhetően sajátíthattam el.

– Milyen a viszonyod a sportokhoz?

– Otthon hangsúlyosan jelen vannak a sportok, ezért mindig is fontosak voltak számomra. Az apukám rögbijátékos volt, a suliban én is rögbiztem, fociztam, futottam és kosaraztam is.

– Milyen volt nemzetközi szereplőgárdával dolgozni?

– Nagyszerű! A saját élményeim miatt hozzá vagyok szokva, hogy a világ távoli részeiből származó emberekkel érintkezzek. A multikulturális elem mindig jelen volt az iskolában is. Mindenképpen a javára válik a sorozatnak, hogy különféle kulturális hatások vannak benne.

– Mit jelent számodra, hogy egy Disney-produkcióban játszhatsz?

– Nagyon szentimentális érzés ez számomra, mert a gyerekkoromra emlékezetet. Disney- filmeket nézve nőttem fel, szinte varázslatos, hogy most én is ennek a része lehetek.

– Milyen a kapcsolatod a 11 csapattal?

– Hihetetlen! Azonnal és könnyen megtaláltuk a közös hangot mindenkivel. Hétvégenként, munkán kívül is találkozunk, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A legtöbb szereplőnek ez egy teljesen újfajta élmény, és ez összehoz minket.

– Szerinted mi a legjobb dolog, amit a 11 ad a Disney fiú és lány nézőinek?

– Mindenképp a foci! Ezenkívül szerintem egy nagyon innovatív, újító sorozat dinamikus történetvezetéssel, és ez a frissesség nagyon vonzó.

A 11 című sorozat története: Gabo Moreti egy 16 éves fiú, aki a nagymamájával, Ameliával lakik egy kisvárosban. Gabo legnagyobb szenvedélye a foci, tehetsége pedig feltűnik egy nívós, sportfókuszú akadémia edzőjének, aki ösztöndíjat ajánl fel a fiúnak az intézményben, és bekerülhet az Aranysólymok nevű focicsapatba. A csapat nagyon híres, ám a színvonal az utóbbi időben visszaesett: a játékosok nagy része elhagyta az iskolát, hogy más intézményekben tanuljon, vagy profi fociklubokhoz csatlakozzon. Gabón múlik, hogy hogy sikerül a csapat átalakítása, ám ezt nem fogadja túl jól az eddigi sztár, Lorenzo, az egyetlen focista, aki a korábbi teamből megmaradt. Gabónak tehát nem megy zökkenőmentesen a beilleszkedés, de nincs egyedül, hisz a legjobb barátai, Dedé és Ricky mindig mellette állnak. A nehézségek ellenére teljesülhet a legnagyobb vágya: profi focistává válhat, ráadásul még olyan családi titkokat is megtud, amikről addig fogalma sem volt.

Fotó: Disney Channel

Mariano González (Gabo)

Általános infók

  • Születésnap: augusztus 20.
  • Csillagjegy: oroszlán
  • Kedvenc színész: Heath Ledger, Leonardo DiCaprio és Bradley Cooper
  • Kedvenc film: Star Wars saga és Vissza a jövőbe
  • Kedvenc zene: rock, pop, reggae, Andrés Calamaro
  • Ajánlott könyv: Paulo Coelho – Az alkimista
  • Kedvenc Disney-karakter: Villám McQueen
  • Kedvenc sport: foci
  • Kedvenc focista: Lionel Messi
  • Kedvenc étel: sonkás, sajtos, fehér mártásos empanadas, amit az anyukám szokott csinálni
  • Hobbi: fotózás
  • Mottó: „Semmi sem lehetetlen!”
  • Álomutazás: hátizsákos utazás Európában
  • Titok róla: „Nagyon spirituális ember vagyok.”
  • Amit a legjobban megbecsül, ha a barátairól van szó: a társaságukat
  • Ami sosem hiányozhat a ruhatárából: egy jó farmer
  • Szakmai álom: szerep egy hollywoodi filmben vagy egy Broadway-darabban
  • Vágya: „Szeretném minél inkább megerősíteni a hitemet abban, hogy ha jó szándékkal csinálom a dolgokat, akkor végül minden jól alakul.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek