Starity

Itt van Marlene King első interjúja a Pretty Little Liars fináléjával kapcsolatban!

2017. június 30. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel sokakban hiányérzetet keltett a másfél órás finálé, Marlene King kreátor készséggel válaszolt a legégetőbb kérdésekre az Entertainment Weeklynek adott interjújában. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés

Fotó: Freeform

– Amikor A.D. leleplezése került terítékre, honnan jött Alex Drake ötlete? Voltak más ötleteid, melyek végül nem működtek?

– Eredetileg Wren jutott eszembe, ha A.D.-re gondoltam, de realisztikusnak kellett lennünk, és van úgy, hogy az embernek inkább be kell hoznia a történetbe egy vadonatúj karaktert, aki addig nem volt jelen. A történet mélyen gyökerzik a korábbi eseményekben, én pedig mindig azt mondogattam, hogy ha valamit elkezdesz, tudnod kell, miképp fejezed majd be, máskülönben nem lesz értelme. Így jött képbe, hogy meg kell alkossuk A.D.-t, akinek olyasvalakinek kellett lennie, aki főszereplő volt. Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg rajongó szerette volna, ha valamelyik hazug kerül ki A.D.-ként, de semmi nem indokolta volna ezt a viselkedést, hiszen a műsor mindvégig az egymás iránti, feltétel nélküli szeretetükön nyugodott. Ez vezetett ahhoz a döntéshez, hogy valamelyik hazugnak kreáljunk egy ikertestvért. Így ha azt vesszük, teljesült a rajongók vágya, hogy közülük legyen valaki, de közben értelmet is adtunk a dolognak.

– Hogyan választottad ki, melyik lánynak legyen ikertestvére?

– Eleve azzal kezdődött, hogy Peter Hastingsnek viszonya volt Jessicával, és onnan jutottunk el odáig, hogy megtudtuk, véletlenül Maryvel is lefeküdt. Ezen felül ott volt a tény, hogy mindvégig ott éltek egymás mellett a pilot epizódtól fogva, a két család pedig összefonódott, így adta magát a Spencer-kérdés.

Fotó: Freeform

– Alex mikor kezdett el felbukkanni Rosewoodban?

– Miután Charlotte-ot megölték. Ez motiválta, miatta jött a városba. Bár a hetedik évadig nem tűnt fel a képernyőn, de már a hatodik évadban is ő volt A.D..

– Szóval Alex volt az, aki meglőtte Spencert?

– Igen.

– Ki látogatta meg Monát a fekete kapucniban a finálé elején?

– Wren.

– Ez még azelőtt volt, hogy nyaklánc lett volna belőle.

– Igen. (nevet) Pontosan.

– Félek megkérdezni, de Alex hogy vette őt rá arra, hogy legyen az apja Ali és Emily gyerekeinek?

– Azt gondoltuk, több ideig forgathatunk a Wrent alakító színésszel, de nem így lett. Írtam neki egy jelenetet, melyben haldoklik, és azt vágja Alex fejéhez, hogy „Még életet is teremtettem érted!”, de nem volt alkalmunk leforgatni. Szóval, lényeg a lényeg: Wren tudta, hogy ő az apja a kicsiknek.

Fotó: Freeform

– Voltak olyan karakterek, akiket szerettél volna még visszahozni a fináléra, de nem tudtál?

– Melissa megvolt, őt szerettem volna. Nagyon akartam Jasont is, de nem ért rá; és ott volt még Mike, Cody Christian, de sajnos őt sem tudtuk megkaparintani. Mindketten nagyon elfoglaltak voltak más műsorokkal.

– Imádtam, hogy Mona végül megnyerte a játékot! Honnan jött ez az ötlet?

– Az írók szobájában tartott ötletelés során találtuk ki. Nem akartunk csak úgy egyszerűen elbúcsúzni a nézőktől. Arra gondoltunk, mi lenne a fordulat a fordulatban, ami még izgalmasabbá tenne mindent? És persze, szerettem volna, ha Mona is megkapja a maga happy endjét, így jött ez az egész.

– Melyik jelenetet volt a legnehezebb megírnod?

– Határozottan azt, amelyikben a lányok elbúcsúznak egymástól. Úgy durván egy hónappal korábban végeztem a forgatókönnyvel – azt az egy jelenetet kivéve. Sok ideig tartott, mire leültem és megírtam. Már lényegében az epizód forgatására készültünk, amikor Lisa Cochran szólt, hogy „Marlene, most már meg kell írnod azt a jelenetet! Menj az irodádba és csináld meg!”. Íróként így búcsúztam a lányoktól. Nehéz volt.

Fotó: Freeform

– Tudom, hogy végül egymás mellett kötöttek ki, de megígérnéd nekem, hogy Toby és Spencer összeházasodnak és együtt maradnak az idők végezetéig?

– Igen. Remélem, ez a rajongóknak is átjött. Volt szó róla, hogy dupla vagy tripla esküvő lesz, de azt már túl soknak tartottuk. A lényeg az, hogy szerintem mindenki megkapta a happy endet.

– Az utolsó jelenetben egy fejezet végetértét vagy egy új kezdetét láthatjuk egy csapat új lánnyal? Olyasvalami ez, aminek feltárását tervezed?

–  Igen. Szeretem ezt a várost, Rosewood egy elbűvölő hely. Nemcsak számomra, hanem a többi író számára is – még a stúdió és a csatorna is így gondolkozik. Mindannyiunknak tetszett az ötlet, hogy ez a fejezet lezárult, és mindegy, hogy látjuk-e a következőt a képernyőn vagy sem, a közönség tudni fogja, hogy Rosewood továbbra sem szűnik meg kísérteties maradni.

Fotó: Freeform

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek