Starity

Sophie Turner beismerte, számára a Trónok harca szolgált felvilágosításul a szexszel kapcsolatban

2017. július 03. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21 éves színésznő sokat tanult a főszereplésével készülő sorozatból. (VIGYÁZAT, a cikk spoilert tartalmaz a sorozattal kapcsolatban!)

hirdetés

Sophie Turner 2011 óta főszereplője a Trónok harca című sorozatnak, ami azt jelenti, hogy lényegében a műsor készítése során érett naiv tinédzserből felnőtt nővé. Elmondása szerint sokat tanult a sorozatból az erotikáról és a szexualitásról.

A Trónok harca forgatókönyvét olvasva, 13 évesen szereztem tudomást az orális szexről. Úgy gondoltam, Hűha! Az emberek ilyesmit csinálnak? Milyen elbűvölő!. Azt hiszem, a műsor szolgált az én szexuális felvilágosításom gyanánt

– nyilatkozta a színésznő a Sunday Timesnak.

Sophie továbbá arról is őszintén vallott, miképp élte meg, hogy 2015-ben sorozatbeli karakterét, Sansa Starkot megerőszakolta Ramsey Bolton (Iwan Rheon), hiszen ő maga nem volt felkészülve a brutális jelenetre.

A szexuális erőszak olyasvalami, ami ezt megelőzően nem érintett engem és az ismereségi körömből se senkit, így fásult voltam a témával kapcsolatban. Milyen naiv voltam! Amikor leforgattuk a jelenetet, és miután képernyőre került, hatalmas visszhangot kapott, hogy ilyesmit a tévében ábrázolunk, és az első reakcióm nekem is az volt, hogy ezt azért nem kéne leadni. Viszont úgy vélem, minél többet beszélünk a szexuális erőszakról, annál jobb, és csessze meg mindenki, aki azt gondolja, nem kéne ennek képernyőre kerülnie és csesszék meg azok is, akik emiatt bojkottálják a műsort. Ezek a dolgok nap mint nap megtörténnek és meg is fognak történni, és ha továbbra is tabutémaként kezeljük, hogy is várhatjuk, hogy az ilyen jellegű bántalmazások áldozatai összeszedjék magukat, kiálljanak a nyilvánosság elé, és nyugodtan kimondhassák, mi történt velük?

Fotó: HBO

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek