Starity

5+1 trilógia, amit neked is el kell olvasnod

2017. július 13. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábbi könyvekkel foglalkozó cikkeinkben elhoztunk nektek álompasikat, főhősnőket, könyves helyszíneket és népszerű sorozatokat, most pedig a trilógiáknak szentelünk egy kis figyelmet.

hirdetés

1. Suzanne Collins: Az éhezők viadala-trilógia

A legnépszerűbb sorozatok listáján is helyet kapott ez a népszerű trilógia, melynek főszereplője, a bájos Katniss Everdeen nem mellesleg az egyik legnépszerűbb női főszereplő, Peeta pedig a férfiak közt ért el kiemelkedő helyezést. Vitathatatlan, hogy a Suzanne Collins által megalkotott trilógia zseniális és egyedi, egy olyan disztópia, melyben aztán minden megvan ahhoz, hogy még véletlenül se akarjunk oda kerülni. De azért elolvasni szeretnénk...

2. Kerstin Gier: Időtlen szerelem-trilógia

Listánk második eleme szintén nem lehet ismeretlen számotokra, hisz a feljebb már említett cikkekben ez is helyet kapott. De lássuk, miről is van szó! Főszereplőnk, Gwendolyn tizenévesen szembesül azzal, hogy családjában az időutazó gént ő örökölte, nem unokatestvére, és napok alatt kell behoznia minden lemaradását. Időközben megismerkedik az arrogáns időutazóval, Gideonnal is és innentől kezdve egyik kaland követi a másikat.

3. Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek-trilógia

Cassandra Clare írásmódja sok mindenkit elvarázsolt, ahogy az a világ is, amelyet megalkotott: árnyvadászok, vérfarkasok, tündérek, vámpírok, boszorkánymesterek és démonok, ugyan melyik fantasy-rajongó tudna elmenni szó nélkül Clare sorozatai mellett?

A kép illusztráció

4. Simone Elkeles: Tökéletes kémia-trilógia

A Tökéletes kémia könyvekben egy cseppnyi fantasztikum sincs, viszont ennek ellensúlyozására meg van spékelve tömény romantikával. A sorozat könyveiben három testvér, Alex, Carlos és Luis Fuentes szerelmi életének alakulását követhetjük nyomon, miközben a fiúknak meg kell birkózniuk mexikói származásukkal és az ezzel járó kötelezettséggel - főként a Latin Vérrel. Vajon a srácoknak sikerül kilábalni a nehézségekből és elnyerik szívük hölgyét? Kiderül...

5. E. L. James: Árnyalat-trilógia

Bár E. L. James trilógiája nagyon vitatott sorozat, a legtöbben azért mégis kedvelik – ezt bizonyítják a Moly felhasználóinak kedvencelései is. Lehet valami Mr. Greyben, ami felkeltette az olvasók figyelmét, vagy épp az ügyetlen Ana változása az, amire kíváncsiak? Netán az erotika feszegetése a kulcspont? Akárhogy is, ezt a sorozatot leginkább azoknak ajánlanánk, akik nem riadnak vissza a BDSM-től.

+1. James Dashner: Útvesztő-trilógia

Ugye, te is olvastad? Ugye, te is végigizgultad? Ugye, te is kíváncsi voltál az Útvesztő rejtélyére? Ugye, te is szívedbe zártad a szereplőket? Ha igen, akkor a sorozat okkal került a listánkra. Ha nem, irány a könyvtár, mert ezt vétek kihagyni! Gondolj csak bele! Minden emlékedet elveszted, végül egy liftben térsz magadhoz és egy Tisztás nevű helyre kerülsz, melyet a rettegett Útvesztő vesz körül. A sok fiú közt csak egyetlen lány van, akinek felbukkanása mindent megváltoztat. Hát nem egyedi?

Te mivel egészítenéd ki a listát?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek