Starity

5+1 trilógia, amit neked is el kell olvasnod

2017. július 13. 13:01   |   Szerző: Porkéz

Korábbi könyvekkel foglalkozó cikkeinkben elhoztunk nektek álompasikat, főhősnőket, könyves helyszíneket és népszerű sorozatokat, most pedig a trilógiáknak szentelünk egy kis figyelmet.

1. Suzanne Collins: Az éhezők viadala-trilógia

A legnépszerűbb sorozatok listáján is helyet kapott ez a népszerű trilógia, melynek főszereplője, a bájos Katniss Everdeen nem mellesleg az egyik legnépszerűbb női főszereplő, Peeta pedig a férfiak közt ért el kiemelkedő helyezést. Vitathatatlan, hogy a Suzanne Collins által megalkotott trilógia zseniális és egyedi, egy olyan disztópia, melyben aztán minden megvan ahhoz, hogy még véletlenül se akarjunk oda kerülni. De azért elolvasni szeretnénk...

hirdetés

2. Kerstin Gier: Időtlen szerelem-trilógia

Listánk második eleme szintén nem lehet ismeretlen számotokra, hisz a feljebb már említett cikkekben ez is helyet kapott. De lássuk, miről is van szó! Főszereplőnk, Gwendolyn tizenévesen szembesül azzal, hogy családjában az időutazó gént ő örökölte, nem unokatestvére, és napok alatt kell behoznia minden lemaradását. Időközben megismerkedik az arrogáns időutazóval, Gideonnal is és innentől kezdve egyik kaland követi a másikat.

3. Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek-trilógia

Cassandra Clare írásmódja sok mindenkit elvarázsolt, ahogy az a világ is, amelyet megalkotott: árnyvadászok, vérfarkasok, tündérek, vámpírok, boszorkánymesterek és démonok, ugyan melyik fantasy-rajongó tudna elmenni szó nélkül Clare sorozatai mellett?

A kép illusztráció

4. Simone Elkeles: Tökéletes kémia-trilógia

A Tökéletes kémia könyvekben egy cseppnyi fantasztikum sincs, viszont ennek ellensúlyozására meg van spékelve tömény romantikával. A sorozat könyveiben három testvér, Alex, Carlos és Luis Fuentes szerelmi életének alakulását követhetjük nyomon, miközben a fiúknak meg kell birkózniuk mexikói származásukkal és az ezzel járó kötelezettséggel - főként a Latin Vérrel. Vajon a srácoknak sikerül kilábalni a nehézségekből és elnyerik szívük hölgyét? Kiderül...

5. E. L. James: Árnyalat-trilógia

Bár E. L. James trilógiája nagyon vitatott sorozat, a legtöbben azért mégis kedvelik – ezt bizonyítják a Moly felhasználóinak kedvencelései is. Lehet valami Mr. Greyben, ami felkeltette az olvasók figyelmét, vagy épp az ügyetlen Ana változása az, amire kíváncsiak? Netán az erotika feszegetése a kulcspont? Akárhogy is, ezt a sorozatot leginkább azoknak ajánlanánk, akik nem riadnak vissza a BDSM-től.

+1. James Dashner: Útvesztő-trilógia

Ugye, te is olvastad? Ugye, te is végigizgultad? Ugye, te is kíváncsi voltál az Útvesztő rejtélyére? Ugye, te is szívedbe zártad a szereplőket? Ha igen, akkor a sorozat okkal került a listánkra. Ha nem, irány a könyvtár, mert ezt vétek kihagyni! Gondolj csak bele! Minden emlékedet elveszted, végül egy liftben térsz magadhoz és egy Tisztás nevű helyre kerülsz, melyet a rettegett Útvesztő vesz körül. A sok fiú közt csak egyetlen lány van, akinek felbukkanása mindent megváltoztat. Hát nem egyedi?

Te mivel egészítenéd ki a listát?

  twitter 

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb hírekről, lájkold Facebook-oldalunkat!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek

Advertisement