Starity

Durva! Fiatal lányokat tart fogva R. Kelly

2017. július 18. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Durva vádakkal kell szembenéznie R. Kellynek, ugyanis az a hír járja, hogy szektát hozott létre.

hirdetés

A BuzzFeed hozta le nemrég, hogy balhés múltja után ismét sötét felhők gyülekeznek R. Kelly feje fölött. A korábban pedofíliával vádolt énekes állítólag Chicagótól Atlantáig több lakást is fenntart, melyek falai között fiatal, 18 és 31 év közötti lányokat tart fogva azok akarata ellenére. A BuzzFeed több aggódó szülő nyilatkozatát is lehozta – sokan hosszú hónapok óta nem látták szeretteiket.

A csak J. és Timként nyilatkozó pár például arról számolt be, hogy 21 éves lányuk hónapokkal ezelőtt cuccolt oda az énekeshez annak reményében, hogy Kelly majd segít neki beindítani a zenei karrierjét. A lány – akinek nevét személyiségi okok miatt nem említhetik – 19 éves volt, amikor 2015-ben egy koncerten megismerkedett R. Kellyvel. A férfi idővel több buliba is meghívta őt, majd ígértet tett neki arra vonatkozóan, hogy segít befutnia. A lány egyre több időt töltött nála, otthagyta a főiskolát, majd beköltözött egy, az énekes által bérelt lakásba és azóta sem érintkezett szüleivel néhány hívást és SMS-t leszámítva. Egy alkalommal például épp Kelly vette fel a telefont és a szülők megnyugtatásául közölte: minden a legnagyobb rendben van.

Olyan volt, mintha kimosták volna a lányom agyát. Úgy nézett ki, mint egy fogoly. Borzasztó volt. Öleltem és öleltem őt, de csak azt hangoztatta, hogy szereti Kellyt és ő az egyetlen, aki gondját tudja viselni. Fogalmam sincs, mit tegyek. Azt remélem, hogy ha egyszer visszakapom, el tudom vinni egy szektaáldozatok számára létesített kezelésre, és ott újraprogramozzák őt. Azt kívánom, bár megállíthattam volna, hogy ez megtörténjen

– nyilatkozta a fent említett lány megtört édesanyja, aki 2016. december 1-jén látta utoljára a gyermekét.

A lány egyik volt lakótársa ennél azért jóval többet tud arról, mi minden folyik az énekes lakásaiban. Elmondása szerint Kelly lecserélte a lányok telefonjait olyan készülékekre, melyeken elérhetik őt, egyéb hívások lebonyolítására azonban engedélyt kell kérniük. Mindazonáltal nem ez a legszigorúbb szabály a szektában – az ott élő lányoknak ugyanis az is meg van szabva, mikor mit ehetnek, mikor zuhanyoznak, mikor aludhatnak, mikor használhatják a mosdót és mikor létesíthetnek szexuális kapcsolatot, ami ráadásul rögzítésre is kerül. Ha valaki vét a szabályok ellen, az fizikális és verbális szankciókban részesül.

J. és Tim egyébként a rendőrségen is jelentette már a dolgot annak reményében, hogy visszakapják lányukat, ám nem jártak sikerrel. A hatóság kezei ugyanis meg vannak kötve annak tekintetében, hogy a lány 21 éves, azaz nagykorú. A szülők azonban kitartóak és minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy segítsenek a fogságban tartott lányoknak kiszabadulni, és céljuknak tekintik a szekta felszámolását. Ami azt illeti, nem ők az egyetlenek, hiszen Angelo és Theresa is hasonlókon mennek keresztül – az ő lányuk 17 évesen ismerkedett meg R. Kellyvel, 18 évesen költözött be hozzá, azóta pedig minden kontaktot elveszítettek vele.

Több, mint egy éve nem beszéltem a lányommal. Voltak halálesetek, születésnapok a családban, de nem hallottunk felőle és nem is jött el egyetlen eseményre sem. Anyák napja óta nem hallottam a lányomról. Minden, amire vágyok az, hogy hazahozhassam őt

– nyilatkozta Theresa.

Cheryl Mack, Kitti Jones és Asante McGee – akik korábban Kelly köreihez tartoztak – azt állítják, hogy az énekes a manipuláció mestere: elhiteti a lányokkal, hogy szereti őket és eléri náluk, hogy ugyanígy érezzenek iránta és kövessék a szabályait. Elmondásuk szerint körülbelül hat lány él Kelly lakásaiban, aki a babáinak hívja őket, ők pedig apucinak szólítják őt. A lányoknak a szigorú szabályokon túl az is meg van szabva, hogy csak melegítőt viselhetnek, nehogy másnak is megakadjon rajtuk a szeme, ha pedig valakivel egy helyiségben tartózkodnak, a fallal szembe kell fordulniuk – rajta kívül mással nem létesíthetnek szemkontaktust.

R. Kelly a legédesebb ember, akivel valaha találkozni akarsz, de Robert [az énekes keresztneve] maga a megtestesült ördög

– állítja McGee.

Az énekes ügyvédje, Linda Mensche tagadja az énekest ért vádakat. Elmondása szerint Kelly szeretné tisztára mosni a nevét és méltatlannak érzi a helyzetet, hiszen napi 24 órában dolgozik, hogy eleget tegyen imádott rajongóinak, és az életében jelen lévő emberekért bármit kész megtenni. Keményen dolgozik, hogy a legjobb ember és előadó legyen. Céljának tekinti, hogy részt vegyen a hadviselés megszüntetésében – a szeretetet és a békét hirdeti. Úgy érzi, a körülötte kibontakozott botrány a hírnév ára, de mint ismert embernek, úgy neki is megvan a magánélethez való joga, így kéri, hogy ezt tartsák tiszteletben.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek