Starity

Megszólaltak a Linkin Park tagjai a frontember halála kapcsán

2017. július 21. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy az egész világot, úgy Chester zenésztársait is váratlanul érte a tegnap bekövetkezett tragédia.

hirdetés

Néhány órával ezelőtt járta be a világsajtót a hír, miszerint 41 éves korában elhunyt a Linkin Park énekese, Chester Bennington. A hír rajongók millióit sokkolta világszerte, hiszen a zenekar alig három órával a bejelentést megelőzően tette közzé a Talking To Myself kisfilmjét, nem is sejtve, mi történik azokban a percekben. Sokáig kétségbe is vonták a fanatikusok a hír valódiságát, ám hamar kiderült, hogy ezúttal nem egy hoaxról van szó – a karizmatikus frontember valóban eltávozott.

Sokkolt és összetört a hír, de igaz. Amint lesz hivatalos közölnivalónk, azt megosztjuk veletek

– írta a Twitteren Mike Shinoda, a csapat másik énekese, Dave Phoenix Farrell basszusgitáros ezzel szemben annyit írt csupán, hogy összetört.

Bár az együttes közösségi oldalain azóta sem jelent meg közlemény és érezhetően nehezére is esik a tagoknak bármiképp kommentálni a történteket, magáért beszélnek azok a most feltöltött képek, melyek a maga dicsőségében ábrázolják a frontembert imádott közönsége körében.

Bár Chester volt a banda szíve és lelke, ő csatlakozott a legkésőbb az 1996-ban alakult formációhoz. 1999-ben egy telefonos interjú során énekelt először későbbi csapattársainak, akiket azonnal meggyőzött tehetségéről, így övé lett a frontember posztja. Az együttessel összesen hét lemezt rögzített – a legutolsó májusban jelent meg One More Light címmel, mintegy 17 évvel az első, Hybrid Theory címet viselő korong piacra kerülése után.

Halálával kérdésessé vált a Linkin Park jövője, még nem lehet tudni, hogy feloszlik-e az együttes vagy egy másik énekessel folytatják-e tovább. A hattagú formáció egyébként július 27-én indult volna Észak-Amerikába turnézni, mintegy 21 nappal azután, hogy teljesítették kötelezettségeiket Európában – ekkor jártak először és utoljára hazánkban, legalábbis ebben az eredeti felállásban.

A Linkin Park tagjai balról jobbra: Mike Shinoda, Rob Bourdon, Joe Hahn, Brad Delson, Dave Phoenix Farrell és Chester Bennington

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek