Starity

Albumpremier: In This Moment – Ritual

2017. július 23. 13:01   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három évvel a Black Widow megjelenése után végre itt az új gótikus metál együttes legújabb nagylemeze.

hirdetés
Albumpremier: In This Moment – Ritual
Fotó: inthismomentofficial.com

2017. július 21-én, magyar idő szerint a mai napon, éjjel jelent meg a kaliforniai nu-metal együttes soron következő hatodik nagylemeze. Az együttes 10 éves fennállás alatt többször is stílust váltott. A 2012-es Blood óta azonban nagyot fordult velük a világ, és hatalmas hangsúlyt
fektetnek a színpadi show-kra és minden nagylemezük egy bizonyos téma köré épül, melyet a turnék hangulata is tökéletesen visszaad. A Black Widow után a Ritualt is ismét Kevin Churko producer vette kezelésbe, ami gyümölcsöző együttmüködésnek bizonyult. A legújabb lemez hangulata nagyban különbözik elődjétől. Itt a hangsúly nem annyira az elektronikus zenén van, kevésbé indusztriális, lírikus és kihívó. 

Olyan, mintha egy következő birodalomba tartanánk

– mondja az énekesnő, Maria Brink.

Elutasítottam az érzelmeket amik uralták az életemet és az egész énemet. Mindig személyes helyről írók, és meg kell osztanom az erő értelmét. Soha nem féltem viszatartani. Néha nagyon
szuggesztív vagyok. Szeretném azonban megmutatni a rajongóinknak, hogy ez az én legerősebb oldalam és nyílvánvaló szexualités nélkül. Ez a szívemnek a legmélyebb belső tűze.

Az album első klipes dala az Oh Lordhoz készült májusban, mely már a top 10-es helyen szerepel a Mainstream Rock Charton. 

Az albumon megtalálható a Black Wedding című dal, melyben Rob Halford „metál-isten” működik közre. Ez nem egy borító dal, de adaptálja Billy Idol White Wedding című dalának chorus részét és Black Weddingé írja át. 

Ezzel ellentétben az Air Tonight egy feldolgozás, Phil Collins eredeti dalából, és Maria
Brink igyekezett még több érzelmet hozni a dalba. A védjegyzett dob szólam a dal vége felé sterilnek és mechanikusnak hangzik, bár kevésbé dübörgő, mint az eredetiben. Néhány napja megjelent a hozzá készült dalszöveges videó. 

Az Oh Lord után, júniusban pedig a Roots cymű dalhoz adtak ki dalszöveges videót:

Alább pedig elérhető a teljes album a Spotify-által:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek