Starity

11 dolog, ami nem tűnt fel a Jóbarátok nézése közben

2017. július 24. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kétségtelen tény, hogy a tévétörténelem egyik legnépszerűbb szitkomját köszönthetjük a Jóbarátok képében annak ellenére is, hogy az epizódokban elvétve ugyan, de akadnak bakik és szokatlan részletek. Lássuk, melyek ezek!

hirdetés

Nem véletlenül volt mindig szabad a narancssárga kanapé

Kedvenceink szívesen ütötték el idejüket a Central Perk kávézóban, ahol az esetek jelentős többségében az ikonikussá vált narancssárga kanapén és akörül foglaltak helyet. Joggal kérdezheted, hogyan lehetséges, hogy mindig szabad volt a kanapé, amikor betették a lábukat, ennek pedig egészen egyszerű oka van: lefoglalták a helyet. A sorozat egyes epizódjaiban látni is lehet az asztalon a Reserved, azaz Foglalt kártyát.

Fotó: NBC

Monica a pilot epizódban bemutatta egymásnak Chandlert és Rachelt, holott már ismerték egymást korábbról

Miután Rachel az oltár előtt hagyta vőlegényét, Barryt, a Central Perkbe vette az irányt abban a reményben, hogy belefut Monicába. Mázlija volt, mert valóban rátalált a barátnőjére, aki rögtön be is mutatta őt a barátainak, noha a későbbi epizódokból kiderül, hogy Chandlert valójában már ismerte a főiskoláról és egy Gelleréknél töltött hálaadási ünnepségen is találkoztak már.

Fotó: NBC
Fotó: NBC

Monicának volt egy befőttes üvege a munkahelyén, melybe pénzt kellett tennie, ha kiabált valakivel

Monica ahogy magával, úgy másokkal szemben is nagy igényeket támasztott a sorozatban, így aligha meglepő, hogy olykor kénytelen volt leszúrni egy-egy alatta dolgozó munkatársat. Hogy visszafogja magát és jobb hangulat legyen a konyhában, tartott ott egy üveget, melybe minden alkalommal tennie kellett egy dollárt, amikor kiabált valakivel.

Fotó: NBC

Monica lakásában mindig máshol volt az ablak

Mivel Monica lakásában játszódik a történet jelentős része, így több száz alkalommal volt alkalmunk megcsodálni annak berendezését, de talán nem mindenkinek tűnt fel, hogy a konyhai ablak gyakran máshol helyezkedett el, mint egyébként, nem is beszélve a folyton változó kilátásról...

Fotó: NBC
Fotó: NBC

Érdekes üzenetek voltak a Chandler és Joey lakásának ajtaján elhelyezett táblácskán

Gyerekkorunkban sokaknak volt ilyen rajztáblánk, melynek tartalmát egy húzással eltüntethettük, Chandlerék pedig egy ilyet helyeztek bejárati ajtajuk belső felére. A táblán a tíz évad során számtalan mókás üzenetet váltottak a szereplők. Amikor Chandler és Monica beismerték, hogy összejöttek, akkor a C.B. + M.G. mindörökké felirat volt olvashtó, emellett Chandler itt üzent Joey-nak, ha valakit vissza kellett hívnia vagy találkozója volt.

Fotó: NBC

Egy alkalommal az egész stáb nevét megváltoztatták

A hatodik évad első epizódjában a főszereplők minden tagjának neve mellé odabiggyesztették az Arquette vezetéknevet, hogy így gratuláljanak David Arquette-nek és Courteney Coxnak a házasságkötéséhez, hiszen a színésznő innentől Courteney Cox Arquette-ként használta a nevét.

Fotó: NBC

Rossnak két születésnapja volt

Míg a többiek öregedtek, addig Ross egy napot sem idősödött, sőt! A harmadik, a negyedik és az ötödik évadban is 29 éves volt, és elmondása szerint decemberi napon született. Ezzel szemben egy másik alkalommal azt állította, október 18-án ünnepli a születésnapját.

Fotó: NBC

Barátai nem nevettek Chandler viccein

A széria rajongói között valószínűleg nem sokan akadnak, akik ne kedvelnék Chandler szarkasztikus humorát – kivéve talán a barátait, ugyanis ők szinte soha nem nevettek a viccein, még ha el is ismerték, hogy közöttük ő a vicces figura. Ennek oka valószínűleg abban keresendő, hogy a rendező nem akarta megzavarni felesleges vihorászással a történet menetét.

Fotó: NBC

Joey ügynöke nővér is volt

Emlékeztek még Joey ügynökére, Estelle Leonardre? Ha figyelmesen néztétek a sorozatot, akkor feltűnhetett, hogy az őt alakító színésznő egy nővért is életre keltett abban az epizódban, melyben megszületett Ross fia, Ben.

Fotó: NBC
Fotó: NBC

Kipróbáltak egy szokatlan kameraállást

Abban a részben, amelyikben Chandler Monica titkos szekrénye után nyomozott, egy olyan szögből is láthattuk a történetet, melyből az egész szoba belátható volt. Ezt a kamerallást korábban nem alkalmazták.

Fotó: NBC

Courteney Cox várandós volt az utolsó rész forgatása során

Amikor Lisa Kudrow babát várt, a sorozat készítői beleírták terhességét a történetbe, de a helyzet sokkal nehezebbé vált, amikor Courteney Cox esett teherbe, ugyanis a színésznő karakterének és férjének nem lehetett gyermeke, így az örökbefogadás mellett döntöttek. Courteney a terhessége alatt bő ruhákat viselt, de ha odafigyelve nézzük, egyszer-egyszer láthatóvá vált gömbölyödő pocakja.

Fotó: NBC

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek