Starity

5 popdal, ami a metálban is megállja a helyét – II. rész

2017. július 29. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünk előző részében már megismerhettetek néhány igencsak nagy sikernek örvendő popdalt, amit a metálban jeleskedő kedvenceink saját stílusukban is szerethetővé tettek.

hirdetés

1. Within Temptation - Radioactive (Imagine Dragons)

Sharon den Adel és a srácok 2013-ban döntöttek úgy, hogy feldolgoznak néhány, a hallgatóság számára igencsak ismert és közkedvelt popdalt, majd egy teljes album keretein belül kiadják őket. Ez a lemez lett a The Q-Music Sessions, ami olyan előadok dalait tartalmazza még, mint Lana Del Rey, David Guetta és Sia közös szerzeményét, vagy a OneRepublic – csak, hgy pár nevet említsünk. Ezen a korongon kapott helyet a már fent is említett nóta, ami olyan jóra sikeredett, hogy ha nem tudnánk ki az eredeti előadó, gondolkodás nélkül azt hinnénk, hogy Sharon tollából származik.

2. Leander Rising - Only Girl (Rihanna)

A 2015-ben feloszlott zenekar, 2010 körül dolgozta fel Rihanna egyik ismert slágerét, mely dalhoz egy érdekes kisfilmet is forgattak. Köteles Leanderék azonban nem ezt az egy popdalt tették "hallgathatóvá" az őket kedvelő közönség számára, ugyanis szintén kisfilm formájában jelentették meg Lady Gaga Bad Romance című számának átdolgozását is.

3. Exit Eden - Unfaithful (Rihanna)

Meglátásunk szerint, Rihanna dalait nemcsak a rajongók és vélhetően a popszakmában elhelyezkedő kollégái kedvelik, hanem a metálszintéren tevékenykedő énekesek/énekesnők is szívesen hallgatják a muzsikáját, hiszen számos dalának akad keményebb változata.

Amanda Somerville néhány hónapja megalakult csapata a jövő hónapban dobja piacra bemutatkozó korongját, melynek érdekessége az, hogy popdalokat adnak elő metálköntösbe bújtatva. Elsőként a már fent is említett vokalista Unfaithful című számával ismerkedhettünk meg, majd a napkban közzé tették Shontelle Impossible című szerzeményét is.

4. Ensiferum - Bmboleo (Gipsy Kings)

A finn vikingek háza táján sem újdonság, hogy feldolgoznak egy-egy dalt, ám ők általában kollégáik dalait veszik górcső alá és kreálnak belőle egy pörgősebb és nem mellesleg jóval agresszívabb nótát. 2012-ben azonban piacra dobták Unsung Heroes című lemezüket, melyen a már fent is említett dal is helyet kapott, mint bónusz tétel.

A rajongók és a kritikusok is egyaránt hatalmas meghökkenéssel fogadták a szerzeményt, ám a Petri Lindroos vezette formáció nem ismer lehetetlent. Az új köntösbe bújtatott nótát a koncertek alkalmával is szívesen előadták, és hogy kellően feldobják vele a hangulatot a tagok hatalmas mexikói kalapokat is magukra öltöttek

5. ReVamp - Bad Romance (Lady Gaga)

Floor Jansen zenekara tavaly döntött úgy, hogy köszönik szépen de ennyi volt: feloszlanak. Már korábban is megindulta a szóbeszédek arról, hogy az énekesnő képes beáldozni zenekarát csupán azért, hogy továbbra is a Nightwish énekesnője maradhasson.

A csapat két lemezt dobott piacra és több száz koncertet adott világszerte, mely fellépéseken nemcsak Floor előző csapatától, az After Forevertől hangzottak el dalok, hanem különféle popdalokat is előadtak. A holland vokalista egyébként már többször is színpadra állt Christina Aguilera Hurt című szerzeményével, zenekarával pedig szívesen headbanggeltek Lady Gaga slágerére.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek