Starity

Íme a hat legőrültebb összeesküvés-elmélet Marilyn Monroe halálával kapcsolatban

2017. július 29. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Máig nem tudni, mi történt pontosan: az öngyilkosság mögött több is áll?

hirdetés
Íme a hat legőrültebb összeesküvés-elmélet Marilyn Monroe halálával kapcsolatban
Fotó: A legenda halálának körülménye máig tisztázatlan

1962. augusztus 5-e hajnalán rátaláltak Marilyn Monroe élettelen testére hálószobájában, Kaliforniában. A Los Angeles-i rendőrség lehetséges öngyilkosságra gyanakodott, amit később toxikológiai jelentés is alátámasztott. 55 évvel a halála után sem tudták a legendás színésznőt elengedni, és érdekesebbnél-érdekesebb összeesküvés-elméletek jutnak napvilágra a máig tisztázatlan körülmények miatt.

Íme hat a legőrültebbek közül:

1. A CIA áll a háttérben

A 60-as években a politikai feszültség igen extrém volt. Egy teória így azt sugallja, hogy a CIA rendelte el Monroe halálát, hogy bosszút álljanak Kennedy bukásán a kubaiakkal szemben. Miért pont Monroe? Matthew Smith 2003-as könyvéből, a Victim: The Secret Tapes of Marilyn Monroe-ból kiderül, hogy a CIA tudott a viszonyáról az elnökkel, így azt feltételezték, hogy a halála érzékenyen érintené a Kennedy családot. 2015-ben újra fellendült ez a pletyka, miután egy CIA ügynök a halálos ágyán elismerte a színésznő megölését. Azonban ez csak egy hoax volt, legalábbis ezt állították.

2. Robert F. Kennedy tette

Az egyik „legkedveltebb” elmélet, hogy Robert F. Kennedy áll Monroe megölésének hátterében, mivel a viszonya JFK-val rossz hatással volt a nyilvános megítélésérükre és politikai karrierjére. Ezt először Frank A. Capell mondta ki a The Strange Death of Marilyn Monroe írásában 1962-ben. Azóta többen is megírták a lehetséges történetet, miszerint Kennedyéknek köze van a színésznő tragikus halálához, ez pedig a mai napig sok ember elméjében szöget ütött.

Marilyn Monroe RFK-val (bal) és JFK-val (jobb), New Yorkban, 1962. május 19-én

3. Robert F. Kennedy volt, de baleset volt

1985-ös Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe-ban Anthony Summerstől, aki egy újságíró volt, azt állította, hogy Kennedy és sógora, Peter Lawford bíztatták Monroe-t a drogozásra, miután a naíva nyilvánosságra akarta hozni „kapcsolatát” az elnökkel. Summers szerint a túladagolás véletlen volt, és a kórházban halt meg igazából. Summer teóriája szerint az egykori FBI ügynök, J. Edgar Hoover segített az eset eltusolásban. A legérdekesebb része ennek, hogy Marilyn házvezetőnője hallotta az ügynöktől, amint azt mondja, „Oh, miért kell ezt tovább lepleznem?”.

4. Az orvosa ölte meg, de szintén véletlen volt

Még egy könyv Monroe-ról: Donald Spoto 1993-ban azt sejtette, hogy az orvosa véletlenül több adag gyógyszert adott neki, miután a színésznő elhallgatta az előzőleg bevetteket. A baleset elsimításában ezután a takarítónő segített.

Címlap 1962-ből

5. Marilyn túl sokat tudott az UFÓ-król, így megölték

Ha te azon emberek közé tartozol, akik hisznek abban, hogy az amerikai parlamentben hosszú ideje eltitkolják az együttműködést az idegenekkel, akkor ez a te teóriád. Dr. Steven Greer szerint Monroe beleláthatott ezekbe a fájlokba a zöld lényekről, miközben szerelmi viszonyt folytatott John F. Kennedyvel. 2017-es dokumentumfilmjében a kutató bővebben kifejtette, miképpen akarta Monroe felfedni a roswelli ufószerencsétlenséget egyéb dolgok mellett. Éppen ezért, visszatértünk az első ponthoz: a CIA elrendelte a színésznő halálát a doktor szerint.

6. A maffia tette

2012-es Darwin Porter írásban, a Marilyn at Rainbow's Endben arról szóltak a feltételezések, miszerint a maffia főnöke, Sam Giancana végzett a színésznővel. A parancsot a Kennedy testvérektől kapta, hogy ezáltal végleg elhallgasson a túl sokat tudó híresség. Porter állítja, biztos forrásból tudja, hogy a maffia bérgyilkosa betört Monroe otthonába, elkábította a színésznőt és megmérgezte őt, majd úgy állította be a bűntény helyszínét, mintha öngyilkosság történt volna.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek