Starity

Fura, de igaz: A Facebook azelőtt tudja, hogy szerelembe esel vagy szakítani fogsz, mint te magad

2017. augusztus 08. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismered azt az izgalmas érzést, mielőtt kezdetét venné egy új kapcsolat? És azokat a szakítás előtti kellemetlen pillanatokat, amikor fél lábbal még benne vagy a viszonyban, de már nem sok választ el a szakítástól? Nos, nem árulunk zsákbamacskát: a Facebook munkatársai is tudják, mikor fog megváltozni kapcsolataid jellege...

hirdetés
Fura, de igaz: A Facebook azelőtt tudja, hogy szerelembe esel vagy szakítani fogsz, mint te magad
Fotó: A kép illusztráció

Először is fontos leszögezni, hogy a Facebook analizálja a párok az oldalon alkalmazott viselkedését. Mikor egy-egy kapcsolati státusz megváltozik, megváltozik vele a felek a Facebookon való aktivitása: többet kezdenek beszélgetni és posztolni.

Ha például egy bimbózó szerelemről van szó, talán te még nem is tudod, hogy valakivel közelebb kerültök egymáshoz, az oldal munkatársai azonban tisztában vannak vele, így nem véletlen, hogy hirtelen egyre többször jelenik meg az adott illető a hírfolyamodban, emellett magasabbra kerül a chaten lévő ismerősök listáján, valamint a Facebook a születésnapja közeledtével felajánlja, hogy szervezz neki bulit.

A kép illusztráció

A fentieken túl a Facebooknak az is feltűnik, milyen jellegű üzeneteket váltasz – határozottan vidámabbnak, boldogabbnak tűnsz. A statisztikák szerint 100 nappal azelőtt, hogy kikerülne a profilodra a Kapcsolatban státusz, többször használod a szeretem, az édes és a boldog szavakat, emellett többet posztolsz – ezek a bejegyzések pozitív jellegűek, szóljanak bármiről is.

A korod alapján a Facebook már azt is belövi, hogy körülbelül milyen életkorú lesz a partnered, ugyanis a felmérések azt mutatják, minél idősebb valaki, annál kisebb az esélye annak, hogy a saját korosztályából választ társat magának. Egy huszonéves fiatal esetében például a párja és közte nagyjából 1-2 év a korkülönbség; a 45 fölöttiek esetében azonban ez a szám 5-6 évre növekszik.

A kép illusztráció

Az is köztudott továbbá, hogy a felhasználók augusztusban tesznek szert új ismerősökre a közösségi oldalon, aminek hátterében az áll, hogy ez a hónap a legnépszerűbb nyaralás tekintetében, és pihenésük során a legtöbben szívesen kötnek új ismeretségeket. Ha pedig már szerelembe estetek, és kikerült a Kapcsolatban státusz, nem nehéz következtetni a kapcsolat jövőjére. Az esetek többségében, ha három hónapnál több ideig van kint ez a jelzés, akkor a viszony akár évekig is eltarthat.

Ha pedig már túl vagyunk a kialakuló szerelmeken, lássuk a másik oldalt, a szakítást! A Facebook tisztában van azzal, mikor vitatkoznak legtöbbet a párok, ebből pedig nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a legtöbb kapcsolat május és július között, illetve februárban bomlik fel. Előbbinek hátterében a nyaralás, a szabadság miatti viták állnak, utóbbinak az év vége / év eleje miatti stressz és nyomás.

Ekkor vitáznak a legtöbben: Valentin nap környékén, tavasz elején, április 1-jén, hétfői napokon, a vakáció alatt, egy héttel karácsony előtt, karácsony és újév között

Nincsenek viták, mégis a levegőben van a szakítás? A Facebook ezt is tudja! Amikor ugyanis válságba kerül egy kapcsolat, a felek többet kezdenek kommunikálni családtagjaikkal, barátaikkal és nagyobb valószínűséggel kommentelnek a bejegyzések alatt. A szakítás napján például a tapasztalataok szerint 225%-ra nő meg a szakított felek az oldalon lévő interakciója – ide értve a privát beszélgetéseket és kommenteket is, melyek többsége a szinglivé vált felhasználó és szerettei között zajlik.

A közösségi oldalnak emellett jó tulajdonsága is van: bizonyított tény, hogy azok a párok, akik beszélgetnek egymással a Facebookon, hosszabb távon maradnak együtt, hiszen így akkor is tartják a kapcsolatot, támogatják egymást, ha nincs módjuk arra, hogy összefussanak.

A kép illusztráció

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek