Starity

Fergeteges show-t adott P!nk, most pedig Wiz Khalifán a sor

2017. augusztus 10. 21:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

P!nk nem is koncertet, sokkal inkább cirkuszt varázsolt a Dan Panaitescu nagyszínpadon augusztus 9-én, 21.30-kor.

hirdetés
Fergeteges show-t adott P!nk, most pedig Wiz Khalifán a sor
Fotó: Sziget

Tegnap szerkesztőségünk is részt vett P!nk elképesztő budapesti show-ján, ráadásul az első sorban volt alkalmunk élvezni a fergeteges látványt. Semmi kétség nem fért ahhoz, hogy az énekesnő hatalmas bulit fog csapni, csalódást pedig nem okozott. Valószínűleg a 18 éves tini lány és a 47 éves rockrajongó ugyanolyan jól szórakozott, ez pedig a mai szórakoztatóiparban ritka jelenség.

Ami jó volt...

A táncosok

P!nk csapata vérprofi, egy percig sem hagyták unatkozni a közönséget.

Kozma Vivien / Starity
Kozma Vivien / Starity

A slágerek

2000-ben indult a karrierje, így nem meglepő, hogy az énekesnő repertoárja hihetetlenül széles, szókimondó karaktere miatt pedig táncra perdíthet bárkit.

Kozma Vivien / Starity
Kozma Vivien / Starity
Kozma Vivien / Starity

A látvány

Már-már nem is koncert volt, hanem cirkusz: óriás voodoo-babák a háttérben, váltakozó háttér, tűz és tűzijáték elemek, reptetések, és repülés: mindezt másfél óra alatt.

Sziget
Kozma Vivien / Starity
Kozma Vivien / Starity

Pontos kezdés

Legalábbis nagyjából: 21.30 helyett 21.40-kor lépet színpadra, de ez tulajdonképpen nem nevezhető késésnek. Előtte pedig ikonikus sláger szóltak, a közönség pedig remek hangulatban volt: együtt énekelték a Vogue-ot Madonnától, de a Paradise City-t a Guns N Rosestól is.

Nem volt túlhevített

Bár megtelt a Sziget, mégsem adtak el több jegyet, mint amennyi a befogadásra képes lett volna. A nagy meleg ellenére is alig ájultak ki a sorokból, lökdösődés nem volt, és még az a luxus is megadatott, hogy le tudtál hajolni a cuccodért, vagy éppen össze tudtad fogni a hajad várakozás közben.

P!nk embersége

Szavak nincsenek arra, mennyire két lábbal áll a földön hatalmas hírneve ellenére is. Folyamatosan szóval tartotta a nézőket, dedikált is, illetve ajándékokat is elfogadott.

Láttam a Twitteren, hogy hoztál nekem pink rózsákat. És tényleg elhoztad! Szeretem az olyan férfiakat, akik megtartják az ígéreteiket!

– lelkesedett.

Sziget
Sziget

...és ami nem volt jó

A feldolgozások

Egy koncerten igazán elmegy a most chilleljünk le, és hallgassunk némi nyugis zenét (amit a többség nem ismer), azonban az énekeseknek mérlegelnie kellene, hogy nem P!nk koncertre érkeznek az emberek (a túlnyomó többség), hanem fesztiválozásra. Ez alapján (a többség) simán végigbulizna egy másfél órás szettet, és a hangulatból ítélve ez a négy cover kicsit sok volt. A Perfect akusztikus verziója viszont olyan, amit hallanod kell élőben.

Hangosítás

Még az első sorból is bizonyos részek szinte nem is hallatszódtak az ének részből, csak szófoszlányok. Ez viszont igazán nem P!nk hibája.

Sziget

P!nk után Wiz Khalifa hozza a bulit

Elindult a jubileumi, 25. Sziget Fesztivál és a pörgős mínusz egyedik nap után egy ütősnek ígérkező nulladik nap következik, még több helyszínnel és koncerttel. Kinyitja kapuit többek között az A38 sátor, a Telekom Electronic Beats Arena és a Világzenei Színpad is dalra kapcsol mától. A Nagyszínpad első két előadója ezúttal az érzelmesebb, szívhez szólóbb vonalat követik: 16 órától az Egyesült Királyság legsikeresebb jazz előadója, a multiinstrumentalista Jamie Cullum játszik, őt pedig a már visszatérő Tom Odell követi, aki egy szál zongorával és lenyűgöző, karizmatikus előadásmódjával garantáltan le vesz bennünket a lábunkról. A romantika után kissé vadabb vizekre evezünk a skót Biffy Clyro-val, akik jelenleg Ellipsis című új lemezükkel turnéznak, az este fő fellépője pedig Wiz Khalifa lesz. A rapper jegyzi a világ egyik legsikeresebb dalát YouTube-on, a Paul Walker emlékére írt számát, a nagyágyú rapper emellett jelenleg új lemezén dolgozik, melyről remélhetőleg mi is hallhatunk már egy-két szerzeményt. A tánc biztosan nem marad el ezúttal sem. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek