Starity

Sziget 2017: Iggy Azalea feneke nagyobb volt, mint a show, amit csinált – Macklemore azonban aratott megint

2017. augusztus 14. 11:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Macklemore megint elvarázsolta a magyar tömeget, Iggy azonban nemcsak kínos, de még unalmas is volt.

hirdetés

Nagy izgalommal vártuk az ausztrál rapper fellépését az első sorban, azonban csalódás ért, és elnézve a tömeget, nemcsak minket. Iggy a második szám közepéig füles problémákkal küzdött, ami nyilván nem az ő hibája volt, így naivan azt hittük, hogy emiatt „lassult be” a műsor. Azonban utána sem változott semmi, sőt. A tömeggel alig kommunikált, és amit mégis, azt nehezen hallottuk, mert szinte suttogott a mikrofonba. Szemmel láthatóan unta az egészet, nem egyszer forgatta a szemét a színpadon, a táncot pedig négy segítője elvitte, de elég koordinálatlanul, többnyire nem egyszerre mozogva. Ők legalább mégis csináltak valamit, ugyanis Azalea tett két lépést és leült. Merem állítani, hogy a koncert 60%-ban ült. A kifutóra összesen kétszer sétált ki, de nézni nem igen nézett semerre.

Telefonokon kívül nem igen volt semmi a magasban: kezek biztosan nem / Fotó: Sziget

Az egyik haverom mégis azt mondta, neki tetszett és nem számított másra, hiszen Iggy egy díva. Tisztában volt vele, hogy csak rappelni fog, és ezzel le is tudja. A rap rész viszont félplayback volt, egyértelműen hallatszott, hogy rásegítenek a hangjára, ami szintén csalódás. Bennem viszont felmerült az a kérdés, hogy mire fel. A turnéját le kellett mondani, hiszen a jegyek 20%-át vitték csak, így az ember számítana arra, hogy igyekszik magának új, potenciális közönséget találni, ráadásul, szép számmal, már-már tolongva jöttek most össze rá.

Kellemetlen volt látni, hogy egyértelműen csak a pénz miatt volt itt, és hiányzott belőle minden karizma vagy kiállás, amit a dalszövegekből várna az ember, vagy, amit például riválisától, Nicki Minajtól lát az ember.

Égő volt a háttérelem, ami olyan volt, mintha a paintben megszerkesztett gifekből tevődne össze. A legjobb és leglátványosabb az volt, amikor kiírták a nevét a végén, és azt kívántuk, bár maradt volna inkább az végig.

Iggy szinte többet ült, mint állt / Fotó: Sziget

Kellemetlen szintén, hogy az őt megelőző magyar formáció, a Halott Pénz, simán leiskolázta őt, még a külföldiek szemében is. Az előttem álló indiai csaj, aki Macklemore miatt állt be délután egykor a sorba, végigbulizta a bandát úgy, hogy nem ismerte a szavakat, még Iggynél előkapott egy könyvet olvasni. Az első sorban! A Halott Pénzből ismert Dávid elárulta, hogy aludni sem bírt éjszaka, annyira izgult a show miatt, és őszintén látszott rajta, hogy hálás volt minden pillanatért, amit a színpadon töltött. A sok tapsoltatás és ugráltatás már kicsit túlzásokba ment, leginkább egy középiskolai gimnasztika órára emlékeztetett, mégis, Iggy után összenéztünk, hogy bár visszajönnének.

Összességében, bármennyire izgatottak voltunk, nem érte meg azt a három órát, amit álltunk, hogy az első sorban lehessünk, inkább el kellett volna mennünk a cirkusz egyik, egy időben futó előadására, hiszen a Sziget nemcsak a fellépő előadókból áll.

Macklemore, az est sztárja, 21.30-kor kezdett, és rappelni bár keveset rappelt, legalább szórakoztató és jó fej volt.

Magyarországon vannak a legszebb lányok. Ezt nem mondom el mindenhol, amerre járok, de Budapesten mindig

– flörtölt a közönséggel.

Az öt perces beszédeket egy három perces rap váltotta fel, de most érezhetően kevesebbet dumált, mint a múltkori Szigetes fellépésén. Ami viszont nála hátrány volt, hogy többször 2-3 perces szüneteket tartottak a vége felé, ami miatt sokan azt hitték, hogy vége a show-nak, és elindultak kifelé. Így, amikor tényleg elbúcsúztak, de Macklemore még kifutott ütőket és törülközőt dobálni, az első soron kívül jóformán senki nem figyelt arra, hogy a színpadon ugrál.

Fotó: Sziget

Macklemore P!nkhez hasonlóan volt lent a közönség soraiban, és még stage dive-olt is, ami mennyire menő lehetett már azoknak, akik tarthatták a rappert. A biztonságiak szemmel láthatóan megkönnyebbültek, amikor épségben visszaért a színpadra, azonban, miért ne ért volna vissza, hiszen Macklemore is tudja, hogy a Sziget a legmenőbb közönség Európában:

Budapest, ez a fesztivál fellépéseimnek egyik utolsó állomása idén nyáron, és úgy akarok visszaemlékezni, hogy ti voltatok a legőrültebbek az egész világon!

– biztatta az embereket, mielőtt belevetette volna magát a tömegbe.

2014-ben is megígérte, hogy visszatér, amit idén is megtett, hiszen egyszerűen imádja a Szigetet és Magyarországot, mi pedig imádjuk őt ezért, mégha nem is rappelt annyit, amennyit szerettük volna.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek