Starity

Mi lett volna, ha kedvenc tévés hőseinket más alakította volna?

2017. augusztus 14. 14:02   |   Szerző: fair03

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondoljunk bele, mi lett volna ha kedvenc filmjeink főszereplő hőseit és hősnőit más színésznő vagy színész játszotta volna el? Íme 8 film és 2 sorozat, amely talán már másmilyen lett volna. Olvass tovább!

hirdetés

Molly Ringwald talán a magyar nézők számára kevésbé ismert, de néhány évtizede közel került egy ikonikus szerep eljátszásához, amelyet azonban Julia Roberts formálhatott meg. S amely lényegében beindította színésznői karrierjét. Ez a film az 1990-ben megjelent, akkoriban nagy botrányt okozó Micsoda nő volt. De ma már mást elképzelni sem tudnánk Richard Gere mellett.

Tom Hanks karrierjének kezdete óta egy sokat foglalkoztatott és igen közkedvelt színész. Nem is csoda, hiszen több, mint 80 filmben szerepelt eddig - nem is említve az egyéb filmes tevékenységeit. A 90-es évek közepén azonban igencsak közel került, hogy eljátszhassa Jerry Maguire szerepét a Jerry Maguire – A nagy hátraarc című 1996-os drámában. A főszerepet végül Tom Cruise kapta - ezzel pedig egy Golden Globe-díjat valamint egy Oscar jelölést is. Az ok egszerű: Tom Hanks 42 évesen már "öregnek" számított a szerepre, azonban Tom Cruise akkor volt 34...

Ha Mátrix, akkor Keanu Reeves. Elképzelhetetlen nélküle, igaz? Pedig majdnem Will Smith lett a főszereplő! Két évvel korábban játszotta el Jay szerepét a Sötét zsarukban, és saját bevallása szerint jobban megformálta volna a karaktert, mint Keanu Reeves. Azonban az bizonyos, hogy a Mátrix olyan sikeresnek bizonyult, hogy további folytatási is lettek és népszerűsége máig töretlen.

Melyik napjaink egyik legbotrányosabb ugyanakkor legnépszerűbb filmje? Természetesen a Szürke ötven árnyalataDakota Johnson és Jamie Dornan közötti összhang meghatározza a film karakterét. De le tudnánk képzelni a hősnőt Charlie Hunnam karjaiban? Szinte lehetetlen, igaz? Pedig jó esélye volt rá, hogy ő legyen Mr. Grey, azonban, mert már korábban csatlakozott a Bíborhegy stábjához, így nem vállalhatta.

És vissza az időben! Aki látta már a Meglógtam a Ferrarival című 1986-os filmet, biztosan emlékszik Matthew Broderick alakítására. Ez a film áttörést jelentett a karrierjében, és a maga korában meghatározónak számított - elsősorban a tengerentúl. Ki gondolná, hogy az akkor igencsak fiatal, "kölyökképű" Johnny Depp lett volna a főszereplő? Pedig valóban, de John Hughes már a forgatókönyv megírásakor Brodericket szánta a főszereplőnek, mondván, hogy ő az egyetlen színész, akire a szereppel kapcsolatban gondolni tudott, mivel okosnak, furfangosnak és sármosnak tartotta. 

A Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért Jennifer Lawrence megkapta élete leső Oscar-díját - ezzel 22 évesen ő lett a második legfiatalabb díjazott. Bradley Cooperrel igazán jó párost alkottak. Azonban eredetileg nem ők alakíthatták volna a főszereplőket, hanem Anne Hathaway és Mark Wahlberg. Harvey Weinstein filmrendező mindenképpen Anne-t akarta, azonban a színésznő visszalépett a Nyomorultak című film kedvéért. Szerencsés váltásnak bizonyult, hiszen megnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó arany szobrocskát.

Elképzelni is alig lehet, hogy hány jóképű, híres és tehetséges színész versengett Jason Bourne szerepéért a A Bourne-rejtély című 2002-es filmben, mielőtt Matt Damon aláírta volna a szerződést. A színészek között volt Russell Crowe és Sylvester Stallone is, azonban az egyik fő esélyes Brad Pitt lett volna. Érdekesség, hogy Pitt és Damon korábban együtt dolgoztak az Ocean's Eleven (2001) majd az Ocean's Twelve (2004) című filmekben. A döntés végül jónak bizonyult, hiszen azóta további négy folytatást is megélt a történet.

Minden idők legnagyobb bevételét eredményező Titanic sem lenne ugyanaz Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nélkül. Sok színésznő azonban nem találta elég kecsegtetőnek a szerepet - döntésüket talán mára megbánták. Az egyikük Gwyneth Paltrow, aki visszatekintve ma sem érti miért is mondott nemet a szerepre - mesélte 2015-ben.

Persze nem csak filmek, hanem a sorozatok esetében is különleges belegondolni, hogy mi lett volna ha? Magyarországon talán kevésbé ismert de Amerikában már az ötödik évadnál jár az Orange Is the New Black című sorozat. Piper Chapman karakterét Taylor Schilling formálja meg - alakításáért már Golden Globe-díjra is jelölték -, de a készítők eredetileg Katie Holmes-t szerették volna. A színésznő azonban szinte minden magyarázat nélkül visszautasította.

Az NBC amerikai csatorna kilenc évadot megélt ál-dokumentumsorozata Az iroda. A regionális menedzsert Steve Carell formálta meg. Munkáját több tucat jelöléssel jutalmazták, többek között öt alkalommal jelölték Golden Globe-díjra, melyet egyszer meg is nyert. Az NBC vezetése azonban eredetileg Paul Giamatti színészt kérte fel, azonban nem vállalta - helyette később olyan sikersorozatokban játszott, mint  John Adams vagy a Downton Abbey.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek