Starity

Bonnie Tyler napfogyatkozásban énekli a teljes szívfogyatkozást

2017. augusztus 18. 12:12   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus 21-én az Egyesült Államok területének egy részéről figyelhető meg, közel száz év után újra teljes napfogyatkozás. Ki más énekelhetné a zenei aláfestést, mint Bonnie Tyler.

hirdetés
Bonnie Tyler napfogyatkozásban énekli a teljes szívfogyatkozást
Fotó: Facebook

Total Eclipse of the Heart, vagyis a szív teljes fogyatkozása. Az 1983-ban megjelent dalt a wales-i rockénekesnő egy luxus óceánjárón énekli majd el pontosan a teljes napfogyatkozás pillanatban. Az eredeti dal 7 perc hosszúságú, ezért lerövidítik alig három percesre, ameddig az égi jelenség tart majd. Az énekesnőt a hajótársaság kérte fel, hogy koronázza meg a napfogyatkozás pillanatát Bonnie Tyler pedig boldogan mondott igent, hiszen ahogy fogalmazott:

Annyira izgalmas lesz. Nem gyakran történik ilyesmi, nem igaz?"

Bonnie Tyler mellett a Jonas Brothers is fellép majd.

Az Egyesült Államok már hetek óta napfogyatkozás-lázban ég, de bárhol is figyelhető meg napfogyatkozás a világon, Bonnie Tyler slágere mindig előkerül. Szinte eggyé vált a dal és ez a ritka égi jelenség. Sokan arra tippelnek, hogy vajon újra fel tud e kerülni az amerikai toplistára a Total Eclipse of the Heart, mint 1983-ban, amikor a Billboard első helyét vezette hetekig, de a világ minden táját listavezető volt.

A dal története

Ez egy megunatatlan örökzöld sláger, amely a Youtube-on a múlt héten lépte át a 300 milliós nézettséget. Ami nem is rossz, ahhoz képest, hogy már több mint 30 évvel ezelőtt jelent meg. Ez a dal Bonnie Tyler egyik legnagyobb slágere. A megjelenés évében napi 60 ezer darabot adtak el a kislemezből világszerte, összesen több mint 6 millió példányt. A dalt Jim Steinman írta a be nem mutatott Nosferatu című vámpír musicalhez Vampires in Love címmel. A musical bemutatójának meghiúsulása miatt Meat Loafnak szánta volna a dal átírt változatát. Bonnie Tyler azonban 1982-ben kiadót váltott és úgy döntött Jim Steinmannel szeretne dolgozni, mert nagyon megtetszett neki a zenei stílusa, dalai.  Bonnie menedzsere nem látott rá sok esélyt, mivel Steinman nem dolgozott akárkivel, megválogatta, kinek adja oda a dalait és kivel dolgozik együtt. Jim Steinman meghallotta Bonnie Tyler hangját és rögtön igent mondott a közös munkára. Elővette a Total Eclipse of the Heart-ra átírt dalt és Bonnie Tylerrel összesen 7 verzióban készítették el, de csak egyet, a legjobbat választották ki, ez látott napvilágot 1983-ban Bonnie Faster than the Speed of Night című lemezén, amelynek producere is Jim Steinman volt. Az albummal Guinnes rekordot döntött Bonnie, ugyanis ő volt az első bit énekesnő, akinek az albuma a megjelenés napján az első helyen debütált a brit toplistán. A második Guinnes rekordot a 2000-es években kapta meg, ugyanis a Sony SingStar karaoke játékában a Total Eclipse of the Heart töltötték le a legtöbbször, több mint 1 milliószor, megelőve ezzel Brintey, Madonna, Mariah Carey vagy Whitney Houston slágerét.

Természetesen nem maradhatott el magyar feldolgozása a dalnak. 1984-ben Sass Sylvia világhírű operaénekesnő könnyűzenei világslágereket feldolgozó alumának lett címadó dala a Nézz körül. 2007-től pedig a Pesti Magyar Színházban időszakosan látható Vámpírok bálja musicalben hallható magyarul. A musical zeneszerzője Jim Steinman, rendezője Roman Polanski.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek