Starity

Harry herceg először beszélt a paparazzókról, akik halálba kergették édesanyját

2017. augusztus 27. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fájdalmas emlékeket hozott elő: a mai napig nem tudja feldolgozni, hogy segítség helyett fotókat készítettek Lady Dianáról.

hirdetés
Harry herceg először beszélt a paparazzókról, akik halálba kergették édesanyját
Fotó: BBC1

Harry herceg először beszélt arról a paparazziról, aki halálba kergette édesanyját, majd képeket csinált róla, miközben haldoklott az ütközést követően Párizsban, 20 évvel ezelőtt.

Egy BBC1 dokumentumfilmben adott interjút Vilmos herceg oldalán Lady Diana halálának 20. évfordulójával kapcsolatban. Vilmos csak 15 éves volt, Harry pedig 12, amikor elvesztették édesanyjukat 1997. augusztus 31-én.

Az egyik tény, amit a legnehezebben tudok elfogadni, hogy azok az emberek, akik az alagútba üldözték ugyanazok, akik lefotózták, miközben az autó hátsó ülésén haldoklott

mondja Harry az érzelmes klipben a 90 perces „Diana” filmben.

A szívek királynőjének tartják a mai napig

Vilmossal együtt tudjuk ezt, sokszor elmondták nekünk, akik az üggyel foglalkoztak. Súlyos fejsérülést szenvedett, de nagyon is életben volt még hátul. Ahelyett, hogy segítettek volna neki, lefotózták és hagyták meghalni. Utána pedig... eladták az itthoni újságoknak a felvételeket.

Vilmos herceg hozzátette, hogy minden erejével azon volt, hogy Diana halála ne törje meg őt, és nem akarta, hogy az összes szeretet és odafigyelés elvesszen, amit az édesanyjától kapott gyerekként.

Amikor egy olyan traumát élsz át 15 évesen, mint édesanyád halála, amit sajnos nagyon sokan megtapasztalnak világszerte, akkor vagy megerősít, vagy sírba visz

– magyarázza Vilmos.

Én nem engedtem, hogy megtörjön. Azt akartam, hogy büszke legyen arra az emberre, aki lettem. Nem akartam, hogy aggódjon, vagy, az öröksége az legyen, hogy Vilmos és Harry teljesen tönkrement. Minden erejét és szeretetét nekünk adta, amikor gyerekek voltunk. Erre akartam, hogy emlékezzen mindenki.

Gyerekeit mindennél jobban szerette

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek