Starity

Gal Gadot: „Vagy feminista, vagy szexista vagy”

2017. augusztus 27. 18:06   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Wonder Woman, avagy Gal Gadot megszólalt a feminizmussal kapcsolatban.

hirdetés

A Wonder Woman hatalmas kereskedelmi siker volt Gal Gadot főszereplésével. A színésznő a platformát felhasználja arra, hogy megossza nézeteit a világgal.

Én is éreztem már úgy, hogy néhány férfi nem megfelelően viselkedett velem. Nem feltétlenül szexuális értelemben, hanem szexista megnyilvánulásokkal. Elutasítóak voltak. Az élet nem mindig rózsás számomra nőként

– árulta el a Rolling Stone-nak, ahol most ő köszön vissza a címlapon.

Az emberek megkérdezik néha, hogy feminista vagyok-e. Számomra meglepő a kérdés, hiszen úgy gondolom, »Természetesen. Minden nőnek, minden férfinak feministának kellene lennie.« Hiszen, aki nem az, az szexista

– folytatta.

A feminizmus olyan politikai eszme, melynek középpontjában a női egyenjogúság ideálja áll. A feminista mozgalom ideológiai alapja, amelynek célja kezdetben a női egyenjogúságért való harcra korlátozódott, azonban a mai feminista mozgalmak esetében a kezdeti cél mellett, egyes csoportok tevékenysége egyéb célokkal is kibővült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek