Starity

Romantika zongorára – Alexander Rybak zenét írt barátnője születésnapjára

2017. szeptember 01. 23:11   |   Szerző: Móni72

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár eredetileg klasszikus zenei képzést kapott, mégis hosszú idő után most írt ebben a stílusban újra: barátnőjét, Julie-t lepte meg születésnapjára, kivételesen nem egy lendületes, hegedűszóló dominálta dallal, hanem zongorára írt, gyönyörű romantikus darabbal, a lehető legegyszerűbb címmel neki ajánlva: Til Julie (“Julie-nak").

hirdetés
Romantika zongorára – Alexander Rybak zenét írt barátnője születésnapjára
Fotó: Wiwibloggs

Alexander Rybak annak idején saját dallal nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, azóta is leginkább ábrándokról, plátói vagy elvesztett szerelemről énekelt, és többnyire pop műfajban, sőt, újabban az EDM-ben is dolgozott. Ezúttal azonban boldogságát öntötte zenébe:  

A mai FB-posztját kísérő szavak

Boldog születésnapot a világon a legdrágább személynek, Julie Elisabethnek!

– egyértelművé teszik: ez most a szeretett lánynak szól.

Néha szavakkal lehetetlen jól kifejezni az érzéseinket. Ezért készítettem ezt a videót

 – Alexander Rybak (FB-poszt a videóról)
A zenéhez videó is készült, melyben a szerzőt a zongora mellett láthatjuk, és közben Norvégia természeti szépségeiben gyönyörködhetünk, mely még inkább romanikus hangulatba ringat.

A ma, augusztus 29-én 23 éves Julie Gaarud Holm elragadtatással beszélt érzéseiről egy újságnak:

Egyszerűen nem jutottam szóhoz, amikor ma reggel megláttam a videót. Úgyhogy hagytam, hogy a könnyeim beszéljenek helyettem. Igazán szerencsés vagyok! Tényleg nagyon nagy meglepetést szerzett, pedig már hallottam is korábban a stúdió ajtaján át, amikor gyakorolta, de nem tudtam, hogy nekem szánja.

Facebook


Alexander így magyarázza ajándékát:

A szerelem és a zene ez életnek olyan dolgai, amiket meg kell ünnepelnünk. Julie egyértelműen mindkettővel megtölt engem és jó érzés, hogy valami különlegeset ajándékozhattam neki. Julie-nak sok nagyon kedves tulajdonsága van, egyik az örömteli lénye, és ezt akartam kifejezni ezzel a zenével.
Julie erőt ad nekem és ösztönöz, hogy új dolgokat próbáljak ki, és ez a dal szimbóluma ennek. Ha zenéről és szerelemről van szó, sosem érdekel, mennyire eladható az, amit csinálok. Mindig azt teszem, amihez kedvem van, másképp nem is működne.

Julie és Alexander a Tinderen találtak egymásra másfél éve, és úgy tűnik, a lány most sem kevésbé szerelmes Alexanderbe, mint amikor annak idején először találkoztak. Tavaly Alexander már írt egy dalt Julie-nak: “I Came To Love You / Azért jöttem, hogy szeresselek”.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek