Starity

Ezek voltak Lady Diana utolsó szavai

2017. szeptember 01. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap volt két évtizede annak, hogy elhunyt a szívek királynőjeként is emlegetett hercegné.

hirdetés

Diana Spencer húsz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én szenvedett autóbalesetet, melynek során életét vesztette Párizsban. Halálának okát sokan a mai napig vitatják és rengeteg összeesküvés-elmélet született azzal kapcsolatban, ki és miért akarta őt eltenni láb alól, ám egy biztos: amikor a tűzoltók kiérkeztek a baleset helyszínére, Diana még életben volt.

Xavier Gourmelon tűzoltó volt az, aki rátalált a roncsok között a szőke szépségre, kihúzta őt az összetört Mercedesből és amikor Dianát kórházba szállították, meg volt róla bizonyosodva, hogy a hercegné megmenekült.

Óriási volt a zűrzavar, mi pedig úgy kezeltük a helyzetet, ahogy bármelyik másik autóbalesetet szoktuk. Munkához láttunk és felmértük, ki az, akinek segítségre van szüksége, ki van még életben. Diana – amikor rátaláltam – azt kérdezte tőlem, Ó, Istenem, mi történt?. Akkor még nem tudtam, hogy ő Lady Diana. Hátul feküdt a padlón. Alig mozgott, de láttam, hogy életben van. Enyhe sérülés látszott a vállán, de ezt leszámítva úgy tűnt, nincs komoly baja. Még csak nem is volt véres

– nyilatkozta a fent említett tűzoltó, akinek még akkor újra kellett egyszer élesztenie Dianát, ezt követően pedig betette a mentőautóba, ami a kórházba sietett vele.

Szívmasszázst adtam neki, pár másodperc múlva pedig újra lélegezni kezdett. Nagyon megkönnyebbültem, mert elsősorban életeket mentünk, és azt gondoltam, én is megmentettem egyet. Ha őszinte akarok lenni, azt hittem, túléli. Amennyire én tudom, a mentőautóban még élt, később azonban megtudtam, hogy meghalt a kórházban. Nagyon szomorú lettem miatta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek