Starity

Doro: „Sosem vágytam szólókarrierre"

2017. szeptember 08. 06:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1989-ben oszlott fel a Warlock nevezetű csapat, melynek köszönhetően a német énekesnő berobbant a köztudatba.

hirdetés

 

Köztudott, hogy mielőtt Doro szólókarrierbe kezdett volna, a Warlock nevezetű metálzenekarnak volt a frontasszonya 1982-től egészen a munkásságuk végetértéig, 1989-ig. A német együttes mindösszesen négy, igen sikeres lemezt tudhatott maga mögött, mielőtt úgy döntöttek: feloszlanak. Miután Dorótól elperelték a Warlock név használatát, szólóban kezdett el tevékenykedni, jövőre pedig a tizenkettedik stúdiólemezével készül világot hódítani.

A német legendát Chris Akin a közelmúltban kapta mikrofonvégre, s a beszégetés során elárulta, hogyan élte meg a Warlock megszűnését, emellett viszont számos más információt megosztott a nagyérdeművel, melyeket ezelőtt még soha nem hozott nyilvánosságra. Mindemellett közismert tény, hogy a dalospacsirta idén ünnepli a legutolsó Warlock-lemez, a Triumph And Agony harmincéves debütálását.

Most ugyanazt érzem, amit '87-ben: ez olyan, mint egy álom, hosszú évek elteltével most ugyanazokat a dalokat játszhatom, amiket akkor, amikor megjelent a lemez, sőt, ezelőtt még soha nem adtuk elő az összes dalt, csupán egy-két számot. Határozottan az egyik legjobb lemezünk lett, még mindig nagyon izgatott vagyok, de csupa remek emlék merült fel bennem.

– magyarázta a Triumph and Agony kapcsán, majd szóba került az All We Are című dal felvétele is, ami meglehetősen mókásan zajlott. Az énekesnő ugyanis elárulta, hogy a szerzemény refrénjét közel ötven emberrel vették fel, akik épp az utcán sétálgattak.

Pesch elmondása szerint a nótának mágikus ereje van, mely feltevést többen is alátámasztották, végül így döntötték el, hogy a szerzeményhez egy kisfilmet is forgatnak.

A dal sikere megállíthatatlan volt, mire valaki azt mondta: »Hé, csináljunk egy videót is!« Nagyszerű lett a kisfilm, amit Mark Rezyka rendezett, az ő ötlete volt, hogy legyen benne valami varázsló-szerű dolog, és az is, hogy ott forgassuk le, ahol a Terminator 2-őt is készítették

– magyarázta.

A legendás vokalista azonban választ adott élete legfájdalmasabb kérdésére is, ami nem más, mint a Warlock-név elperlése.

Nem az én választásom volt, hogy szólóban folytassam a zenélést, ugyanis jogi problémákba ütköztünk, miután valaki ellopta tőlünk a Warlock nevet, és nem tudtuk igazolni, hogy az valójában a miénk, sőt, azt sem, hogy lopás történt. Számtalanszor elmondtam, hogy »Ez nem lehet, ez nem történhet meg!«. Számomra és a rajongók számára is ez egy szívszorító esemény volt, a lemezkiadónk viszont azt mondta, hogy az egyetlen mód a visszatérésre az, ha Doro néven alapítunk együttest. Féltem, hogy sokan nem ismernek majd ránk, de úgy voltunk vele, hogy egyetlen lemez erejéig Dorónak nevezzük a csapatot, majd a többit ismét Warlock néven jelentetjük meg

– mondta.

Folytatásként elárulta, hogy a név használatát soha nem sikerült visszanyerniük, mindazok ellenére sem, hogy csaknem 20 évig próbálkoztak – sikertelenül. Elmondása szerint, minden tőlük telhetőt megtettek az ügy érdekében, ám folymatosan kudarcot vallottak. Az énekesnő az őket ért sérelmek ellenére is mihamarabb szeretett volna színpadra állni, mivel minden vágya az volt, hogy újabb lemezeket készítsen, és hogy újra együtt zúzhasson a rajongóival – így jött képbe a szólókarrier. Végezetül, köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta őt a folytatást illetően, majd mondadóját ekképp fejezte be:

Megtapasztaltam, hogy a kemény pillanatokban is ott kell lenni, és mindig megpróbálni kihozni magadból a legjobbat, valamint megpróbálni túlélni, és küzdeni, nem pedig feladni, hanem továbbra is azt csinálni, amit mindennél jobban szeretsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek