Starity

Filmválogatás: Filmek, amik gyönyörű hely(ek)en játszódnak

2017. szeptember 05. 15:03   |   Szerző: Nomiii

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok romantikus film varázslatos helyen/helyeken játszódik. Ez alkalommal egy ilyen listát hoztunk el nektek, természetesen a teljesség igénye nélkül.

hirdetés

1. Levelek Júliának (2010)

Főbb szereplők: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave

Rövid ismertető: Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után. (Port)

2. Ízek, imák, szerelmek (2010)

Főbb szereplők: Julia Roberts, James Franco, Javier Bardem

Rövid ismertető: Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal. (Port)

3. Szökőhév (2010)

Főbb szereplők: Amy Adams, Adam Scott, Matthew Goode

Rövid ismertető: A fiatal Anna kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára. Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik, Anna elhatározza, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Szerencsére ráakad egy ír hagyományra, mely szerint szökőnapon, február 29-én a nők is megkérhetik kedvesük kezét. Anna-nak nem is kell több, elhatározza, Dublinba megy választottja után, hogy térden állva kérje férjül. A tökéletesen eltervezett fiúkérés azonban nem megy olyan könnyen. A csöppet sem zökkenőmentes utazás és a borzalmas időjárás keresztbetesz Anna-nak, így Írország másik felén ragad, messze párjától. A váratlan helyzetben kénytelen egy igen jóképű ám annál cinikusabb férfi, Declan segítségét kérni, hogy vágjon át vele az országon és keressék meg együtt barátját. (Port)

4. Napsütötte Toszkána (2003)

Főbb szereplők: Diane Lane, Raoul Bova, Sandra Oh

Rövid ismertető: Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát. (Port)

5. Tini: Violetta átváltozása (2016)

Főbb szereplők: Martina Stoessel, Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Clara Alonso, Sofia Carson, Adrian Salzedo, Diego Ramos

Rövid ismertető: A világkörüli turnéról visszatérve Tini váratlan hírt kap. Az élete útelágazáshoz érkezik, kénytelen mindent átértékelni. Elfogadja a spontán utazásra szóló meghívást, melyen talán választ kap a kérdéseire. Végül a tengerparti olasz városban töltött nyár során kezdi megismerni önmagát, ami elvezeti a művészi, a zenei és személyisége ébredéséhez. (Port)

6. Bor, mámor, Provence (2006)

Főbb szereplők: Russel Crowe, Marion Cotillard, Albert Finney, Freddie Highmore

Rövid ismertető: A bankár Max élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny, a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében. (Port)

7. Mamma Mia! (2008)

Főbb szereplők: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth

Rövid ismertető: Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. (Port)

8. Csajok Monte Carlóban (2011)

Főbb szereplők: Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester, Cory Monteith

Rövid ismertető: Néhány vagány amerikai csaj egy párizsi vakációval szeretné megünnepelni a gimi befejezését. A nagy kaland azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt Grace, a legjobb barátnője, Emma és a nyafka féltestvére, Meg elképzelték. Grace-t összetévesztik az elkényeztetett brit örökösnővel, és ezzel minden megváltozik. A lányok a helyzetet kihasználva a gazdag arisztokraták életét élik a Riviéra gyöngyszemén, Monte Carlóban, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részük. (Port)

9. A bakancslista (2007)

Főbb szereplők: Morgan Freeman, Jack Nicholson

Rövid ismertető: A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers  kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t, akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak. (Port)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek