Starity

Hivatalos: Távozik a Xandria énekesnője

2017. szeptember 14. 06:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismételten énekesnő nélkül maradt a német metálzenekar, ugyanis Dianne van Giersbergen kilépett.

hirdetés

Nemerégiben számoltunk be arról, miszerint az utóbbi időben a német származású Xandria sorra mondja le fellépéseit énekesnőjük, Dianne van Giersbergen betegségére hivatkozva. A rajongók már nagyon kétségbe estek, hiszen szinte semmiféle információt nem közöltek az énekesnő állapotát illetően, így csak reménykedhetnek abban, hogy a holland dalospacsirta mihamarabb felépül, és minden a megszokott kerékvágásban folytatódik.

A tegnapi napon azonban a holland énekesnő megtörte a csendet, és hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: többé már nem tagja az együttesnek.

Az énekesnőt váratlanul szólították fel a távozásra

Már közel két éve próbálom rendbe hozni a zenekarral és a menedzserrel kapcsolatos problémákat, hogy a jövőre vonatkozó terveinket is teljesíteni tudjuk. Ma szomorúan tapasztaltam, hogy a kísérleteim kudarcot vallottak, és a segítségkérésemre pénzügyi veszélyeztetéssel, érzelmi zsarolással reagáltak. Figyelmen kívül hagyták az összes figyelmeztető jelzést, miszerint kontrollálhatatlan, stressztünetek jelentkeztek nálam (az orvos által igazolva). Harcos vagyok, de látom, hogy ezt a csatát most nem tudom megnyerni. Nem hagylak el titeket, hiszen szeretem a zenét, azt amelyet nekem kell írnom, ami 100%-ban én vagyok, de sajnos nem tudok tovább olyan közegben élni, ami beteggé tesz engem

– írta az énekesnő, majd eképp folytatta:

Tegnap este az utolsó reményem az volt, hogy megbékélhetek a fiúkkal, de sajnos összetörtek, amikor kijelentették, hogy nem kívánnak tovább velem dolgozni. Nem meglepő, hogy már megtalálták az utódomat, és ezáltal hamar törölték is a nevem a Xandria összes közösségi-oldaláról. Ezzel egy utolsó egyértelmű üzenetet küldtek nekem: nem érdekli őket a helyzetem, és nem is akarnak támogatni engem, tehát az üzenet az volt, hogy már nem vagyunk barátok. Azt hiszem, hogy elérkezett az ideje annak, hogy lezárjam magamban ezt a fejezetet és további szerencsét kívánjak annak a zenekarnak, amit mindennél jobban szerettem.

Dianne négy évig volt a csapat tagja, mely időszak alatt két stúdiólemezt készítettek.

Még nem tudom, hogy hol és mikor találkozunk újra, de én továbbra is követni fogom a szenvedélyeimet, és soha nem adom fel. Szomorú vagyok, amiért le kellett zárni ezt a fejezetet, de biztos vagyok benne, hogy lesz még egy írás. Időközben arra fogok koncentrálni, ami boldoggá tesz: folyamatosan frissítem a Precious Metal oldalamat, továbbá az Ex Librist sem hanyagolom el.

– zárta sorait.

Közismert tény, hogy a német formáció számtalan énekesnőcserén esett túl fennállása óta: 1997-ben Nicole Tobien volt az énekesnőjük; őt követte Lisa Schaphaus-Middelhauve, aki 1999-ben lett a frontasszonyuk; az ő utódja később Kerstin Bischof lett, aki mindösszesen egy éven át volt a csapatban. Az akkori turné végezetéig ismét Lisa állt a mikrofon mögé; majd 2010-ben Manuela Kraller személyében új vokalistát köszönthettünk. Manu azonban egyetlen lemezt készített a Xandriával, amikor is 2013-ban bejelentették, hogy ő is a távozás mellett döntött; Dianne két lemezt jelenített meg velük, mielőtt bejelntette volna távozását.

A csapat jelenleg Aeva Maurelle-lel a fronton vág neki az elkövetkezendő turnénak, ám arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy Aeva csupán helyettesít, vagy véglegesen is ő tölti be az üresen maradt posztot. A Xandria egyébként egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek