Starity

4 metálénekesnő, aki nemcsak zenével foglalkozik – II. rész

2017. szeptember 17. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogyan az lenni szokott, minden embernek van hobbija, vagy egy bizonyos elfoglaltsága, amit szívesen végez szabadidejében, vagy épp a munka mellett egy kis kikapcsolódásként. Természetesen ez alól a hírességek sem képeznek kivételt, cikksorozatunk második részében ismételten négy metálénekesnő "másodállását" mutatjuk be nektek.

hirdetés

Tarja Turunen

A Nightwish alapítótagja közismerten imádja a munkásságát énekesnőként, hiszen már egészen pici kora óta a színpad az élete. Ám a Finnország hangjának is megválasztott vokalista nem csupán a headbanghez, a dalszerzéshez és mindenekelőtt az énekléshez ért, hanem bizony a divathoz is remek tehetsége van. Egy korábbi interjú során elárulta, hogy nem egyszer tervezett már magának különféle ruhakölteményeket, melyeket a fellépések során kicsattanó örömmel visel. 

Sharon den Adelhez hasonlóan Tarja is maradandót alkot a kollekcióit illetően, hiszen rajongói számtalanszor próbálták már lemásolni viseleteit és bánatukra szólva, nem jártak sok sikerrel.

Az énekesnőnek számos ehhez hasonló ruhája került megvalósításra

Anette Olzon

Anette közismerten a zene szerelmese, ám hírnevet csupán 2007-ben szerzett magának, amikor Tarját váltotta a világ egyik legnépszerűbb metálzenekarában, a már fent is említett Nightwish-ben. A csapatból való kiválása óta nehez találta meg útját a nagyvilágban, így egy kis időre visszavonult a rivaldafényből, és miután kitanulta az ápolónői szakmát, sikeresen el is helyezkedett benne.

A svéd tehetség egyébként karrierje kezdetén sem volt rest másban kipróbálni magát, és ezáltal megkeresni a kenyérre valót, így élete során volt már pincérnő, állatorvosi rendelőben asszisztens, de az irodai munkától sem riadt vissza. Jelenleg új csapatával, a The Dark Elementtel foglalkozik.

Az énekesnő imádja ápolónői állását

Heidi Parviainen

A finn énekesnő 2006-ban lett az Amberian Dawn frontasszonya, majd 2012-ben bejelentette távozását, és megalapította a Dark Sarah névre keresztelt formációt, melyben férjével, Sami-Petri Salonennel zenél együtt . A vokalista egy korábbi interjú keretein belül, – melyről mi is beszámoltunk – elárulta, hogy még mielőtt beindult volna zenei karrierje pedagógiát tanult a Tamperei Egyetemen, ezért nagyon szeretne visszatérni az intézménybe, hogy befejezhesse tanulmányait, lediplomázzon, s a későbbiekben majd taníthasson.

Fotó: Heidi Parviainen

Binder Laura

A soproni Dalriada nevezetű zenekar énekesnőjéről közismert tény, hogy a mikrofon mellett bizony olló csattog a kezében, ugyanis fodrásznőként tevékenykedik. Elmondása szerint, mindkét munkáját egyaránt imádja, hiszen ugyanolyan otthonosan tud mozogni egy szalonban, mint a színpadon. A folk metált játszó zenekar jelenleg is új lemezét rögzíti, ám kétség sem fér hozzá, hogy Laura a csapat mellett sem unatkozik, hiszen ha nem kisfiával tölti idejét, másik szenvedélyének hódol.

Fotó: Dalriada

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek