Starity

Lisa Middelhauve: „A Xandria az én felnőtt gyermekem”

2017. szeptember 15. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban került nyilvánosságra a hír, miszerint Dianne van Giersbergen úgy döntött: elhagyja a Xandriát.

hirdetés

Az utóbbi napokban a Xandria énekesnőváltásától hangos a metálzenei sajtó, hiszen a német formáció immáron ötödik alkalommal maradt frontember nélkül. Dianne tegnapelőtt hozta nyilvánosságra távozásának okait, mit sem sejtve arról, hogy ezzel egy lavinát indít el, ugyanis a Xandria egykori énekesnői Facebook-oldalaikon tárják fel saját döntésük okait, ám mint az kiderült, nem mindenki a zenekart okolja.

Manuela Kraller négy év után törte meg a csendet, és néhány, a már fent is említett közösségi oldalon vallott színt követőinek. Ám nem csupán ő volt az egyetlen aki hangot adott elméletének és tárta fel újfent a múlt sebeit, ugyanis Lisa Middelhauve is egy hosszas, mindösszesen öt pontban összefoglalt bejegyzésben emelt szót, kijelentve a Xandria még mindig az ő felnőtt gyermeke.

Lisa 1999-ben lett a formáció énekesnője

Soha ne hibáztasd a menedzsmentet a zenekarral való félreértések miatt. Nem a  menedzsment a zenekar főnöke, hanem fordítva! A menedzsmentet azért fizetik, hogy amennyire csak tudja, sikeressé tegye a zenekart

– magyarázta, majd így folytatta:

Természetesen nagy a nyomás. Volt amikor életem során két borzalmas koncertet is adtam, mert beteg voltam, de büszke voltam magamra, amiért végigcsináltam, és nem kellett lemondani. Ugyanakkor az exférjem, Nils Middelhauve is többször lépett nehéz körülmények között színpadra, azt is tudom, hogy a dobos [Gerit Lamm] is számtalanszor küzdött egészségügyi problémákkal, de mégis színpadra állt. Még arra is emlékszem, hogy Marco Heubaum – és biztosíthatlak titeket, hogy őt nagyon nem bírom – egyszer vérző ujjakkal játszott

– fakadt ki Lisa, mondván, bárkinek bármi baja is volt a csapaton belül mégsem mondták le a fellépéseiket, hanem a kínoktól szenvedve is végigcsinálták azt.

A vokalista továbbá azt is elárulta, hogy ő sosem volt áldozat a zenekarban, bár egykori zenésztársai az ő álmait is összetörték, így nem csoda ha mosollyal az arcán olvasta az együttes férfitagjainak szánt szitkozódásokat.

Az énekesnő 2008-ban lépett ki a zenekarból, 2010-ben viszont a turné végezetéig visszatért.

Még mindig szörnyetegnek gondolom-e a Xandriát? Nem. Nem kedvelem Marcót, egyszerűen képtelen vagyok tisztelni, azért ahogyan az emberekkel bánik. De, és ez fontos, a zenekar tagjai – akárcsak mi – képesek sérülni, kizárni, megsérteni vagy csalódni más zenekartagokban. Legyen az férfi vagy nő. (Csak mondom, hogy a kedves exférjem, Nils Middelhauve is elhagyta a zenekart, csak róla senki sem beszél). Ez nem egy szexista probléma

– mondta, majd szót ejtett az utódairól is:

Nem rossz srácok ők! Csak ebben a helyzetben tűnik úgy. Nem tett jót nekik az én dühöm, nem tetszett nekik Kerstin zsenialitása, sem Manuela Tarjához hasonlító hangja, és most a szívek királynőjével, Dianne-nal vették fel a harcot. Most azt gondoljátok, nagyon érdekes híreket mondtam nektek, de ez eddig sem volt titok, ezek mind valós tények. Remélem, hogy továbbra is  élvezhetem majd a Xandria zenéjét, végtére is, valahol még mindig az én felnőtt gyermekem, aki már nem velem él

– vallotta Lisa, majd mondandóját befejezve egykori kollégáihoz szólt:

Ó és Xandriás srácok (tudom, hogy olvassátok!), nehéz, de tovább kell vinni a show-t. Ne kövessétek már el újra és újra ugyanazokat a hibákat! Ha még egyszer meglátok egy nyilatkozatot egy újabb tagcseréről, akkor popcort ragadok és hagyom, hogy a hajó elsüllyedjen, világos? Hozzátok ki belőle a legjobbat!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek