Starity

Jótékonykodó metálénekesnők

2017. október 06. 20:08   |   Szerző: Laureen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erőteljes hang, dinamikus színpadi megjelenés - ezek mögött szinte minden esetben érzékeny és empatikus szív rejtőzik. E cikkben öt metálénekesnő jótékonysági akciójáról olvashattok.

hirdetés

Sharon Den Adel

A háromgyermekes anyuka csapatának, a Within Temptationnek The Heart Of Everything című lemeze 2007-ben jelent meg. E korongon hallható a Frozen című dal, amelyhez felkavaró videót forgatott a holland együttes. A kisfilm a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel, a kislemez eladásaiból származó bevételeket pedig egy gyermekvédelmi alapítványnak ajánlotta fel a zenekar. 

Alissa White-Gluz

Bár a színpadon buldózerként tombol az Arch Enemy extrém külsejű énekesnője, a szíve aranyból van. A kanadai származású Alissa elkötelezett állatvédő, a PETA egyik arca, a veganizmus mellett és az állatok kizsákmányolása ellen harcol. Nem hord valódi bőrt és szőrmét, és kizárólag olyan kozmetikumokat és hajfestéket használ, amelyek hatóanyagait nem tesztelték állatokon. Elődje, a német Angela Gossow szintén állatvédelmi aktivista.

Cristina Scabbia

Az olasz énekesnő kicsit más témában kampányolt pár éve, mégpedig a mellrák ellen, amely napjainkban is rengeteg nő életét követeli. A Lacuna Coil frontasszonya önként vállalta, hogy felhívja a figyelmet a betegség korai felismerésére. Az időben felfedezett emlőrák gyógyítási esélyei igen jók, ám előrehaladott állapotban már gyakran visszafordíthatatlan egészségkárosodást okoz. A képen egy gipszből készült fűzőben pózol a milánói együttes pacsirtája, aki egy ízben még a mammográfiás leleteit is közzétette a Facebookon, ezzel bátorítva a 45 év feletti nőket, hogy rendszeresen járjanak szűrésre.

Tarja Turunen

A Nightwish egykori frontasszonya nemrégiben fejezte ki együttérzését az Irma hurrikán áldozatainak hozzátartozói felé, egyúttal a finn szépség mindent megtesz annak érdekében, hogy a károsultaknak segíthessen. Ám nemcsak a természeti katasztrófa érintette meg az énekesnő szívét; korábban haldokló rajongóját látogatta meg, de Innocence című dalában a Within Temptation-höz hasonlóan felhívta a figyelmet a családon belüli erőszakra is. 

Shirley Manson

A karakteres hangú, skót születésű énekesnő 1994 óta erősíti az amerikai Garbage-t, akikkel nemrégiben No Horses címmel új dalt jelentettek meg. A kisfilmben kemény képsorok, például rendőri túlkapások is láthatók. Shirley-ék ezzel a dallal és a hozzá forgatott klippel a hatalmon lévők által elkövetett visszaélések és a gyengébbek elnyomása ellen emelik fel szavukat. A kislemezeladásokból befolyt összeg a Nemzetközi Vöröskereszthez kerül - egészen 2018 végéig tart a kampány. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek