Starity

Cukorbetegség: a sztárokat sem kíméli

2017. szeptember 25. 20:08   |   Szerző: Laureen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjaink egyik legelterjedtebb anyagcsere-betegsége a cukorbetegség, orvosi nevén a diabétesz. Cikkünkben hét cukorbeteg sztár történetét ismerhetitek meg.

hirdetés

Erős Antónia

Az RTL Klub csinos híradósa 25 éves volt, amikor 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálták. A műsorvezető szívén viseli a hozzá hasonlóan e betegségben szenvedők sorsát, Egy csepp figyelem néven alapítványt hozott létre 2005-ben, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kór időben történő felismerésére.

Halle Berry

Az 51 évesen is hihetetlenül gyönyörű amerikai színésznő 22 évesen elájult egy forgatáson, amelynek következtében az úgynevezett cukorbeteg-kómába esett – a kórházban derült fény arra, hogy az 1-es típusú, azaz inzulinhiányos diabétesz okozta rosszullétét. Később a  Juvenile Diabetes Association nevű szervezet tagja lett, amely a cukorbetegek támogatását szolgálja.

Aretha Franklin

A soul királynőjeként is számon tartott Aretha őszintén elmondta: tetemes túlsúlya okozta 2-es típusú cukorbetegségét, ám 2010-ben a hasnyálmirigyrákkal is megküzdött – ez egyébként a cukorbetegség egyik veszélyes szövődménye.

Nick Jonas

A Jonas Brothers énekese 13 éves kora inzulinos cukorbeteg. 

Folyamatosan fogytam és állandó szomjúság kínzott

– mesélt a kezdeti tünetekről. Bár eleinte szégyellte állapotát, néhány éve büszkén jelentette be, hogy a cukorbetegeket támogató Bayer Diabetes Care nagykövete lett.

Tom Hanks

A világhírű színésszel 2013-ban közölték orvosai, hogy a 2-es típusú diabéteszben szenved. Tom elmondta: csak saját magának köszönheti állapotát, hiszen rengeteg gyorséttermi kosztot tömött magába és elhanyagolta a testmozgást. A sztár azonnal életmódot váltott, edzeni kezdett – így igyekszik kordában tartani betegségét a gyógyszeres kezelés mellett.

Salma Hayek

A mexikói születésű színésznőnél 41 évesen, kislányával való terhessége alatt állapították meg az úgynevezett terhességi cukorbetegséget. Salma családjában már előfordult a cukorbaj, ezért nagyon odafigyel az életmódjára. A szülést követően a színésznő vércukra helyreállt, a terhességi diabétesz a baba világra jövetele után magától meggyógyul.

Ailyn

A norvég Sirenia együttes volt frontasszonya hét éves kora óta inzulinfüggő cukorbeteg. A spanyol szépség családjától „örökölte” a betegséget, hiszen édesapja, nagynénje és nagymamája is ebben a kórban szenvedtek. Ám az énekesnő elmondta: megtanult élni a betegséggel, és ez teszi őt erőssé és fegyelmezetté.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek