Starity

Fél óra alatt a világ bármely pontjára eljuthatsz! Így utazunk a jövőben

2017. szeptember 29. 10:10   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy évtizeden belül megvalósulhat Elon Musk álma, aki a közeljövőben Mars-missziókhoz kifejlesztésre kerülő űrtechnológiát használná a földi távolságok leküzdésére is.

hirdetés

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja tegnap ismertette legújabb mestertervét, melyben bemutatta, hogyan népesítené be a vörös bolygót, azaz hogyan válhatna az emberiség egy multi-bolygós fajjá. Az eseményen részletes bemutatásra került a BFR űrhajó terve, amellyel 2022-ben tervezik az első szállítmányok Marsra küldését, amit két évvel később már emberes küldetések követnének, hogy kialakíthassák az első Mars-kolóniát.

A tervezett űrhajóval azonban nem csak távoli bolygókra utazhatnánk, azok alkalmasak lennének arra, hogy az űrbe kilőve a Föld egy másik pontján landoljanak, így lehetővé tennének egy merőben újfajta közlekedési módot.

Űrhajóval New Yorkból Párizsba csak 30 percig tartana az út és a világ bármely pontja egy órán belül megközelíthető lenne. Az alábbi animáció magáért beszél.

A fenti jelenetek sci-fibe illő fantáziálásnak tűnhetnek, azonban elég nagy eséllyel meg is valósulhat a projekt. Elon Musk nem ismer lehetetlent, már rendkívüli eredményeket ért él az elektromos autók piacán és az űrtechnológiai fejlesztésben is olyan forradalmi újításokat köszönhetünk neki, mint az újrahasznosítható rakéták. Szavait ezért érdemes komolyan venni, de azért ne felejtsük el, hogy még számos olyan homályos pont van a tervekben, amelyeknek a fejlesztése közben problémák adódhatnak, biztonsági és anyagi kérdésekről nem is beszélve.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek