Starity

10 menstruációs trükk, amit minden lánynak tudnia kellene

2017. szeptember 30. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Így teheted könnyebbé a piros betűs napokat a hónapban – Íme 10 könnyű trükk!

hirdetés

Tudósok megállapították, hogy a menstrucáiós görcs lehet annyira fájdalmas, mint egy szívroham, így érhető, hogy megpróbáljuk elviselhetőbbé tenni.

1. Kövesd a ciklusodat

Első lépésként sokat segít, ha rendszeresen vezeted, mikor kezdődött, múlt el, esetleg, hogy hogyan érezted magad közben. Az okostelefonok erre már megannyi könnyen kezelhető alkalmazást kínálnak. iPhone-ra például: Clue, WomanLog és FloPeriod Tracker.

2. Polcold fel a lábadat

Segít ellazítani az izmot és a görcsöket, ha a lábadat felrakod valamire. Befoghatsz magad alá egy párnát, de akár egy takarót is felgurigathatsz burrito alakban: egészen biztosan jobb lesz.

3. Melegítés a pocin

Ha erősek a görcsök, akkor ne hideggel próbáld hűteni (ugyanis attól csak még jobban összeugrik az izom a hasadban), hanem meleggel próbáld enyhíteni a fájdalmat. Ehhez nem kell méregdrága melegítőt venned: elég, ha egy zokniba sót raksz, és berakod a mikróba, vagy éppen meleg vizes ronggyal borogatod.

4. Zokniba / csizmába rejtett tisztasági betét

Szégyelled, hogy táskával kell kivonulnod a mosdóba? Akkor neked jól jöhet a következő trükk: a tisztasági betétedet vagy éppen tamponodat rejtsd el a zoknidba vagy a csizmádba indulás előtt – így egészen biztosan egész nap veled tart majd.

5. Fekete csoki

Még egy indok arra, hogy édességhez fordulj: a 70%-os csokoládé segít visszanyerni az elvesztett tápanyagokat a testedből, és garantáltan jobban érzed majd magad utána.

6. Víz

Hihetetlen elcsépelt trükk, ám igaz: a több víz ivása jobban mossa a szervezetedet, hidratál és csökkenti a fájdalmakat is. Ha nehezedre esik az ivás, szerezz be egy szívószálas poharat: úgy könnyebben fog menni.

7. E-Vitamin

British Journal of Obstetrics and Gynecology hozta nyilvánosságra, hogy azok a nők, akik E-Vitamint szednek, csökkentett fájdalmat élnek meg a menstruációjuk alatt. Ha gyors segítségre van szükséged: az Algoflex-M életmentő lehet.

8. Levendula

Csöpögtess néhány csepp levendulaolajat a párnádra: könnyebben hajtod álomra a szemed, hiszen a levendulának nyugtató hatása van.

9. Maradj távol pár napig a kávétól

Rossz hír: a koffein serkenti a menstruációs panaszokat, hiszen megemeli az ösztrogénszintet a szervezetben. Ha teheted, maradj távol tőle azokon a napokon, és igyál inkább különféle teákat.

10. Viselj kényelmes alsóneműt

Ha szűk, vagy túl feszes rajtad a fehérnemű, egészen biztosan, hogy nem segíted a görcsöket, sőt. Válassz inkább kényelmes, pamutbugyit.

Neked milyen bevált trükköd van? Oszd meg velünk hozzászólásban!

eredeti videó!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek