Starity

Elhunyt a legendás rocker, Tom Petty

2017. október 02. 22:10   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leállt a zenész szíve, kórházba szállították, ám, már nem tudták megmenteni.

hirdetés
Elhunyt a legendás rocker, Tom Petty
Fotó: CBS

Hétfő este, magyar idő szerint 10 óra körül elhunyt Tom Petty, amerikai rocker. Tegnap szállították kórházba, miután leállt a szíve, azonban a mai napon feladta a küzdelmet, így az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

A legendás zenész mindössze 66 éves volt. Heartbreakers zenekarával sokak szívébe belopta magát, mindemellett pedig szólóban is fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Tom Florida állambeli Gainesville-ben született 1950. október 20-án. Első lemeze barátaival, az 1976-os Tom Petty and the Heartbreakers Amerikában viszonylag még csak mérsékelt sikert ért el, Nagy-Britanniában azonban sikerült feltűnést kelteni (élőben is) a hetvenes évek új hullámához illeszkedve. Második albumuk, a You're Gonna Get it!, valamint a harmadik, Damn the Torpedoes nevű, kislemezeik mellett már meghozták számukra az egyértelmű sikert. Tom Petty három alkalommal készített szólólemezt.

Számtalan elismerés között csillagot kaptak a Hollywood Walk of Fame-en (1999), illetve tagjai a Rock and Roll Hall of Fame-nek is (2002). (via Wiki)

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek