Starity

Filmtörténelem: A világ legsikeresebb filmjei!

2017. október 06. 20:08   |   Szerző: DorothyD

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A technika fejlődésével egyre minőségibb filmalkotások jelennek meg– Most elhoztuk nektek azt az ötöt, melyek a legtöbb bevételt hozták.

hirdetés

1. Avatar (2,788 millió dollár ) 

A Zoë Saldana és Sam Worthington főszereplésével készült film máig a világ legsikeresebb- jének számít. Nem csak a rajongók, hanem a kritikusok körében is hatalmas népszerűségre tett szert.  A történet szerint a távoli jövőben bolygónk lassan feléli tartalékait, ezért az emberek egy távoli csillagrendszerben levő, ércekben bővelkedő bolygó, Pandora gyarmatosítását tervezik. Felderítőként először a deréktól lebénult háborús veteránt, Jake Sullyt küldik a bolygóra. 

2. Titanic ( 2,186 millió dollár ) 

A 11 Oscar-díjat bezsebelt filmet senkinek sem kell bemutatni - Jack és Rose története milliók szemébe csalt könnyet és lett a világ második legsikeresebb alkotása. A történelem legnagyobb tengeri katasztrófájának számít a Titanic jéghegynek ütközése, a történetben pedig a két fiatal szerelmének szemszögéből nézhetjük végig a történteket. Azonba ebbe a szerelembe nem csak a jéghegyek szólnak bele...

3. Csillagok háborúja: Az ébredő erő (2 milliárd dollár)

A hetedik Star Wars-mozi sokaknak okozott meglepetést, és még többek imádták meg rögtön az első pillanatban. Ugyan a filmben Luke Skywalker csak egy pillanatra szerepel, Daisy Ridley és a fantasztikus stáb gondoskodik róla, hogy egy percre se hiányoljuk őt. Izgalmas történet, lehengerlő űrcsaták, felkavaró fordulatok, titokzatos szereplők.... nem csoda, hogy úgy várjuk már a decemberben érkező folytatást! 

4. Jurassic World (1,699 millió dollár) 

2015-ben a legújabb Star Wars mellett ez a film lepett meg mindenkit. Chris Pratt nagyszerűt alakít benne, és a hangulat is a korábbi filmeket idézi. Az első rész őslényparkját újra megnyitják, ám az nem teljesít olyan jól, mint azt várták volna. Éppen ezért megalkotnak egy hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rexet, onnantól kezdve pedig semmi sem a terv szerint alakul. A folytatás jövőre érkezik. 

5. Bosszúállók (1 519,6 millió dollár) 

Az utóbbi évek legjobb szuperhőseit felvonultató film hatalmas sikernek örvendett 2012-ben - Vasember, Amerika Kapitány, Hulk, Thor, a Fekete Özvegy és Sólyomszem közös kalandja milliókat vonzott be a moziterembe. A filmben a Földre egy sosem látott ellenség jelent veszélyt, hőseink pedig Nick Fury vezetésével összefognak, hogy leszámoljanak vele és megmentsék az emberiséget. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek