Starity

Hivatalos: Duettezni fog Tarja és Marco Hietala

2017. október 06. 20:08   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is megrendezésre kerül a Raskasta Joulua névre keresztelt koncertsorozat, mely fellépéseken a Nightwish hagjai is részt vesznek.

hirdetés

Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül Finnország legismertebb karácsonyi metál-műsora, a Raskasta Joulua. E különleges koncert érdekessége az, hogy a metálzenében jeleskedő ismert énekesek adnak elő különböző karácsonyi dalokat – természetesen egy kissé keményebb változatban.

A nagyérdemű ezáltal olyan énekeseket láthat és egyben hallhat, mint Tony Kakko (Sonata Arctica), Elize Ryd (Amaranthe), Jarkko Ahola (Ahola, Teräsbetoni), Marco Hietala (Nightwish, Tarot, ex-Sinergy), Juha-Pekka Leppäluoto, Ari Koivunen, valamint Floor Jansen. Nemrégiben azonban kiderült, hogy a Finnország hangjának megválasztott Tarja is részt vesz néhány fellépésen, aki egyébként novemberben dobja piacra a sötét érzelmektől fűtött karácsonyi nagylemezét.

További jó hír a rajongóknak, hogy tizenkét év elteltével a Nightwish hangjai ismét együttes erővel lépnek majd színpadra, ugyanis Tarja és Marco többször is együtt énekel majd. Nem titok, hogy 2005-ben a zenekar alapítótagja és egyben énekesnője nem túl szívélyes módon kényszerült távozni csapatából, ám egy 2011-es interjúból kiderült, hogy a vokalista azóta már összefutott egykori dettpartnerével, és a régi sérelmeket félretéve kellemesen beszélgettek.

A Raskasta Joulua csapata azonban itt még nem állt le a meglepetésekkel, ugyanis hivatalos Facebook-oldalukon árulták el, hogy a téli időszak beköszöntével új korongot dobnak majd piacra, amelyet már teljes egészében nyilvánosságra hoztak. Ebből adódóan tudhattuk meg, hogy a méltán híres Ave Maria című dal már Tarja Turunen és Marco Hietala közreműködésével készült el, és kapott helyet a Joulun rauhaa névre keresztelt albumon.

Íme a dallista:

  1. Joulun sanoma
  2. Joulumuisto
  3. Tähti tähdistä kirkkain
  4. Sydämeeni joulun teen
  5. Kun joulu on
  6. Jouluyö, juhlayö
  7. Kuului laulu enkelten
  8. Oi joulunajan ihmiset
  9. Stjärnan i min hand
  10. Kolmen kuninkaan marssi
  11. Joulun rauhaa
  12. Ave Maria
A kiadvány borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek