Starity

Simone Simons: „Csodálatos érzés nagyzenekarral és kórussal fellépni"

2017. október 23. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Epica már többször is színpadra lépett nagyzenekari kísérettel, a napokban pedig e jeles eseményekről osztott meg néhány szót az együttes frontasszonya.

hirdetés

Az Epica 2002-es megalakulása óta nagy sikereket ért el világszerte. Napjainkra ezen sikerek aránya a többszörösére gyűlt, olyannyira, hogy a náluk korábban megalakult és egyben népszerűbb szimfonikus metált játszó zenekarokat is maguk mögé utasították. A holland formáció már többször is fellépett szimfonikus zenekar kíséretében, ezek egyike pedig egy DVD keretin belül került megörökítésre, mely kiadványt 2013-ban dobta piacra a zenekar.

Simone Simons énekesnő nemrégiben a Blabbermouthnak adott egy rövid interjút, melyben elárulta, hogy ismételten tervben van egy hasonló koncert megszervezése, de jövőbeni terveikről, azon belül pedig az új Epica-korong készületeiről is szót ejtett.

Néhányszor már levezényeltünk egy-egy koncertet egy magyar szimfonikus zenekarral. Először a The Classical Conspiracyn (Live in Miskolc, Hungary), majd a 10 éves jubileumi koncertünkön, a Retrospecten is. Szeretünk ilyen eseményeket létrehozni. Jelenleg egy teljesen új projekten dolgozunk a finn-holland származású Metropole Orkest-tel, akikkel korábban már egy dalt is rögzítettünk. Azt hiszem, hogy nagy terveink vannak a jövőt illetően. Számtalan tervünk van, de mindenképp meg kell várnunk, mindennek a végét. Ezek a koncertek sok szervezést igényelnek mindenféle szempontból, de annyit elárulhatok, hogy fantasztikus érzés nagyzenekarral és kórussal fellépni.

A zenekar 2013-as fellépése igencsak különleges volt, hiszen a sztárvendégek mellett a csapat korábbi tagjai is felléptek.

– mondta, majd szót ejtett 15 éves fennállásukról is és az ahhoz kapcsolódó terveikről:

Ez kicsit sem olyan lesz, mint a Retrospect. A 15 év tulajdonképpen pontosan olyan, mint a 10, vagy a 20 év... Az Epica 2002-ben alakult, tehát nekünk ez a 15 éves évfordulónk. A Phantom Agony azonban 2003-ban került kiadásra, és ha a hivatalos kiadást nézzük, akkor a 15 éves évfordulónk csak 2018-ban lesz.  Lesz majd egy különleges koncertünk, de a menedzsmentünknek is számtalan ötlete van, mi azonban folyamatosan turnézunk, de emellett  vannak más izgalmas projektjeink is, az utóbbi időben pedig megállás nélkül dolgoztunk. Legkésőbb jövőre készülünk kiadni valamit, de erről egyelőre még semmit sem mondhatok.

– árulta el a jubileum kapcsán, majd elmondta azt is, hogy milyen érzés zenésznek lenni:

Sokféle stílusban énekelek, a kezdetekben pedig inkább a klasszikus éneket használtam, de ez az évek során fejlődött. Különböző tanárokkal dolgoztam, és nagyon boldog vagyok ott ahol most vagyok, de mindig tanulhatsz valami újat. Van néhány zenekari tag, akinek zenei történelme van. Ők zenét tanultak, én pedig csak énekelni tanultam. Én elsősorban énekesnő vagyok, írtam már korábban is dalokat, de a zene más területeihez nemigazán értek. A férjem, Oliver már felajánlott néhány órát, hogy megtanulhassam tőle a harmóniákat, és minden mást ami a zeneelmélethez kell. Ha csak az alapvető dolgokat is elsajátítom, már így is könnyebb lesz értenem a zene nyelvén.

– magyarázta.

Mint ismeretes, az Epica 2002-ben alakult Sahara Dust néven, élükön Helena Iren Michaelsen énekesnővel, akivel mindösszesen egy demót készítettek. A vokalista kilpését követően változtatták nevüket Epicára, majd csatlakozott hozzájuk Simone, így ennek tudható be első lemezük késői megjelenése.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek