Starity

Dalpremier: Sigrid – Raw

2018. március 21. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21 éves norvég származású énekesnő, Sigrid nemrégiben új zenével örvendeztette meg az egyre nagyobb és nagyobb méreteket öltő rajongótáborát – a dal pedig ezúttal a Raw címet viseli.

hirdetés
Dalpremier: Sigrid – Raw
Fotó: Mike Massaro // DIY Magazine

Sigrid Raabe kétségkívül remek úton halad a sikeres zenei karrier rögös útján, hisz mindamellett, hogy munkásságát egyre több és több fiatal ismeri meg világszerte, sorra kapja az egyre izgalmasabb felkéréseket is. A 2017 tavaszán megjelent bemutatkozó középlemezét, a Don't Kill My Vibe-ot követően ugyanis hatalmas megtiszteltetés érte Sigridet, amikor lehetőséget kapott arra, hogy a nagy sikerű, Az Igazság Ligája című hollywoodi alkotás egyik vezető betétdalát felénekelhesse, mely a legendás zenész, Leonard Cohen Everybody Knows című szerzeménye volt.

A lány kritikai elismerésekben sem szenvedhet hiányt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fiatal tehetség nem is olyan rég megnyerte a BBC Music Sound 2018-as versenyét, melynek keretei között hazájában, Norvégiában, nem messze szülővárosától, Giskében előadta az akkor még kiadatlan Raw című szerzeményének akusztikus változatát, híres slágere, a Strangers szintén akusztikus változata mellett. A versenyben olyan, többnyire feltörekvő előadókat utasított ezzel maga mögé, mint Khalid, a Pale Waves, Alma vagy épp Billie Eilish.

A Raw audiováltozatának megjelenésére a rajongóknak március 15-éig, magyar időszámítás szerint éjfélig kellett várniuk. A szerzemény Sigrid hamarosan megjelenő második, saját magáról elnevezett EP-lemezére fog felkerülni, a számlistán pedig az első helyen szerepel az ötből. A többi dal címe viszont még titoknak számít.

Az énekesnő egyébként néhány nap múlva turnéra indul az Egyesült Királyságban és Írországban, melynek keretei közt szám szerint hat városban hallhatják élőben a rajongók az újdonsült dalt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene raw sigrid
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek