Starity

J. K. Rowling a rajongók elnézését kéri egy Harry Potter-beli karakter haláláért

2018. május 03. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hagyomány szerint az írónő minden év májusában bocsánatot kér egy-egy hőn szeretett szereplő „megöléséért”.

hirdetés
J. K. Rowling a rajongók elnézését kéri egy Harry Potter-beli karakter haláláért

J. K. Rowling a Roxfort ostromának 17. évfordulóján, azaz 2015-ben teremtett hagyományt, vagyis elhatározta, hogy minden év májusának második napján bocsánatot kér egy-egy közönségkedvenc karakter haláláért. Elsőként Fred Weasley-ért kérte a Harry Potter-rajongók megbocsátását, ugyanis az ő halála fájt neki a legjobbak; 2016-ban Remus Lupin, 2017-ben pedig Perselus Piton került sorra.

Idén olyasvalaki miatt sajnálkozott, aki bár nem a varázslóiskola ostroma során vesztette életét, ám ennek ellenére is igen jelentős szerepet játszott a történet alakulásában a második kötet (Harry Potter és a titkok kamrája) és az utolsó (Harry Potter és a Halál ereklyéi) között. 

Ismét eljött az évforduló. Idén olyasvalaki haláláért szeretnék bocsánatot kérni, aki nem a Roxfort ostomában lelte halálát, de életét arra áldozta, hogy megmentse azokat, akik a csatát megnyerték. Természetesen Dobbyra gondolok, a házimanóra

– csiripelte az írónő a Twitteren.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek