Starity

Ők a leghíresebb sportsztárok a világon

2018. május 16. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az emberek egy jelentős része előszeretettel vásárolja meg az újságárusoknál a különböző bulvár magazinokat, mivel lenyűgözi őket az élet különböző területein híressé váló sztárok csillogó élete. Szerencséjükre a 21. század globális méreteket öltő közösségi médiafelületeit még a legnagyobb sztárok is előszeretettel használják, melynek köszönhetően a rajongók bepillantást nyerhetnek a hírességek mindennapjaiba.

hirdetés
Ők a leghíresebb sportsztárok a világon

A világhírű sportsztárok iránti rajongás semmit sem csökkent az elmúlt években és bár annak ellenére, hogy életüket sokan követik, képeiket közülük több millióan kedvelik, ritkán tudunk meg olyan részleteket róluk, melyek bensőbb magánéletükre, szerelmeikre vagy éppen konkrét anyagi keresetükre vonatkoznak.

Emberfeletti teljesítmény, ismertség, hatalmas kereset

A sport világában köztudottan nagyon komoly pénzösszegek cserélnek gazdát. Az esetenként sok milliárd dollárért felépülő stadionok, a költséges tévés közvetítési jogok és elszállt átigazolási díjak hatalmas összegeket jelentenek. Az üzletből természetesen nem csekély hasznot hasítanak ki a sportolók is, akiknek fizetése folyamatosan növekszik. Az amerikai Forbes kiadó és média vállalat legjelentősebb publicisztikája, a kéthetente megjelenő Forbes magazin hozta a közelmúltban nyilvánosságra azt a listát, amely a fentiek fényében a leghíresebb sportsztárokkal, köztük elsősorban bokszolókat, futballistákat, kosarasokat és egyebek mellett golfozókat állított reflektorfénybe. A számos érdekesség és valódi ínyencség mellett, ami leginkább felkeltette a kíváncsiskodók érdeklődését az az, hogy ezek a sportolók egyenként is józan ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzt keresnek. A Forbes magazinnak köszönhetően a leghíresebb sportoló világsztárok eddigi bevételük nagysága szerint együtt szerepelnek egy listán.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csak a középmezőnyben

Rendkívül nehéz annak a kérdésnek a megválaszolása, vajon a profi kategóriában melyik sportág hajszolása jelenthet legnagyobb veszélyt egy világsztár egészségére. A bokszot a legtöbb átlagember kétségtelenül ide sorolná. Az eddig összegyűjtött csaknem 500 millió dolláros keresete alapján a Fülöp-szigetek legendás hőseként világsztárrá váló világhírű bokszoló, Manny Pacquiao mégis a lista 20. helyére került csupán a Forbes hasábjain.

A szóban forgó listát böngészve további érdekesség, hogy a sportoló világsztárok elmúlt tízévi keresetét tekintve alapvetően golfozók, bokszolók és az NBA kosarasai viszik a prímet. A Cristiano Ronaldohoz vagy éppen Lionel Messihez hasonló sztárok a maguk a maguk 725- illetve 600 millió dollárjukkal csupán a középmezőnyben vannak az említett listán.

Arnold Palmer, Tiger Woods és Michael Jordan az élen

És ha már golf, nem mehetünk el szó nélkül a közelmúltban az évtized leggazdagabbja címet megszerző Tiger Woods golfozó személye mellett sem. A Forbes magazin tudósítója szerint Woods 2005 óta csaknem 845 millió dollárt keresett. Nem meglepő módon, az említett lista élén a mára már valóságos kosaras legendává váló világsztár, Michael Jordan található, aki továbbra is élő szerződést tudhat maga mögött a Nike-val. Bevételeinek egy jelentős hányada természetesen a Jordan termékek eladásából jött, amely a mögöttünk hagyott időszakban csaknem 15-17 százalékkal nő évente. Michael Jordan a fentieken túl persze olyan szponzorokat is maga mögött tudhat, mint  amit  a Gatorade, a Hanes, az Upper Deck, a 2K Sports és amit a Five Star Fragrances-hez hasonló cégek jelentenek.

Cikk forrása: tacticsport.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek