Starity

#VB2018: Történelmi bronzérmet szerzett Belgium

2018. július 15. 19:07   |   Szerző: Gabe Logan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Belgium megszerezte első vb-érmét, Anglia a negyedik helyen zárt a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon.

hirdetés

A belga válogatott szerezte meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság 3. helyét, miután a szombati szentpétervári bronzmérkőzésen 2–0-ra legyőzte az angolokat. A két csapat ezt megelőzően a csoportban találkozott már egymással, akkor szintén a "vörös ördögök" örülhettek jobban, ugyanis 1-0-ra győztek a "háromoroszlánosok" ellen, így maximális pontszámmal megnyerték a csoportjukat.

Belgium története legjobb vb-eredményét érte el a 3. hellyel. Ezt megelőzően egy 4. hely volt a csúcs számára 1986-ban, hiszen akkor a bronzcsatában 4-2-re kikapott Franciaországtól. Az angolok 1966-ban világbajnokok voltak, de korábban ők is játszottak már egyszer a bronzéremért, és előzőleg, 1990-ben ugyancsak alulmaradtak, mégpedig 2-1-re az olaszokkal szemben. Anglia tehát ismét lecsúszott a dobogóról, így csak Harry Kane gólkirályi címének örülhetett. A belga aranygeneráció ezzel a történelmi sikerrel és kétmillió euróval lett gazdagabb. Emellett ők szerezték ezen a tornán a legtöbb gólt, szám szerint 16-ot.

Történelmet írtunk, mert ez az első alkalom, hogy dobogón végeztünk a labdarúgó-világbajnokságon. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, a hazámra, és boldog vagyok, hogy a csapat tagja lehetek. Két év múlva még jobbak leszünk. Még mindig bánt minket, hogy elveszítettük az elődöntőt a franciák ellen, de kaptunk jó 3 napot, hogy felkészüljünk erre a találkozóra. Most az a legfontosabb, hogy előretekintsünk, hogy a jövő még szebb legyen

nyilatkozott a lefújást követően a belgák csapatkapitánya, Eden Hazard, akit a meccs legjobbjának választottak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek