Starity

Antonio Banderas megkapta az anyagi támogatást egy új színházra Málagában

2018. július 29. 19:07   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Antonio Banderas, akinek szívügye többek között az ifjú tehetségek támogatása, egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megvalósíthassa színházprojektjét szülővárosában.

hirdetés
Antonio Banderas megkapta az anyagi támogatást egy új színházra Málagában
Fotó: Bernardo Doral | Ego Spain

A világhírű spanyol színész, énekes és producer támogatást kapott a CaixaBanktól, és az új partnerség megpecsételéseként az épülő málagai színházat hivatalosan Teatro Soho CaixaBank-ra nevezték át – adta hírül ma a The Olive Press.

A 2019 szeptemberi nyitás után a CaixaBank Hall nevű, 700 férőhelyes fő terem két előadást tart majd évente. Egy másik, 200 ülőhelyes teremben lesz több, meghittebb hangulatú produkció.

Mindezek mellett a színház helyszínt biztosít majd új előadók képzésére, próbalehetőséggel és tanfolyamok számára fenntartott előadótermekkel. Konferenciák, szemináriumok és kiállítások is zajlanak majd az épületben, valamint Málaga művészeti programja, a "From Málaga, For Málaga" fejlesztésének is lehetőséget ad.

Banderas azt is tervezi, hogy spanyol és nemzetközi társulatokat hív majd meg, akik spanyol és angol nyelvű műveket mutatnak be különböző műfajokban, mint például balett, zarzuela és opera.

A legelső előadás a Zorba, a görög spanyol verziója lesz, amely a Zorbász, a görög című regényen és az 1964-es, Oscar-díjas Zorba, a görög című filmen alapul.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek