Starity

A Týr zenekart erősíti Vörös Attila

2018. augusztus 04. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban került nyilvánosságra, hogy a feröeri csapat gitárosa hosszú idő után a távozás mellett döntött.

hirdetés

Érdekes tényekkel magyarázta távozásának okát Terji Skibenæs, aki a héten jelentette be, hogy több, mint tizenhét év után távozik a Feröer-szigeteki Týrből. Elmondása szerint ugyanis megunta a zenélést a zenekar tagjaként, így a jövőben nem kíván köreikben színpadra állni - olvasható a Blabbermouth oldalán.

Nincs dráma vagy bármi más köztem és a többiek között. Csupán már nem lelem örömömet abban, hogy a Týr stílusában zenéljek.

- tette hozzá.

A három főre lecsökkent legénység azonban nem csüggedt sokáig, hiszen Vörös Attila (ex-Leander Rising, Ex-Nevermore) személyében méltó utódot találtak Terji üresen maradt helyére. Érdekesség, hogy Attila immár a második magyar ajkú zenész a formációban, ugyanis 2016-ban az új dobosuk a Dalriada (egyik) alapítója, Rieckmann Tadeusz lett.

Miután a Satyricon legutóbbi albumával, a Deep Calleth Upon Deeppel sikeres világkörüli turnénk végéhez értünk, elérkezett az ideje annak, hogy változtassak és új kalandokat keressek a barátaimmal a Týrben.

- magyarázta Attila, majd hozzáfűzte, hogy októberben Dél-Amerikába indulnak turnézni.

A csapat legutóbbi lemeze 2013-ban jelent meg Valkyrja címmel. Néhány hónapja azonban bejelentették, hogy stúdióba vonulnak elkészíteni vadonatúj kiadványukat, amely a Metal Blade Records jóvoltából még idén a boltok polcaira fog kerülni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek